Prima zăpadă căzută în Olt a speriat autoritățile/Sute de tone de antiderapant, împrăștiate pe drumuri

Primele semne ale iernii propriu-zise a băbat în ședință autoritățile județului Olt, iar prima zăpadă căzută a scos pe drumurile naționale și județene zeci de utilaje care au împrăștiat material antiderapant.

Pe drumuri naționale care traversează județul s-a acționat cu 32 de utilaje și au fost împrăștiate 236 tone de material antiderapant, iar pe drumurile județene s-a acționat cu 22 de tone de material antiderapant, potrivit unui comunicat al Prefecturii Olt.

Conform datelor furnizate de SC Compania de Apă Olt SA, serviciul de alimentare cu apă și de canalizare se desfășoară normal, nefiind înregistrate probleme ca urmare a scăderii pronunțate a temperaturii și precipitațiilor din ultimele 48 de ore.

Pe raza județului se circulă în condiții de iarnă, fără a fi afectat traficul rutier, polițiști din cadrul IPJ Olt desfășurând în permanență activități pentru a preveni producerea de evenimente negative, se mai arată în comunicatul autorităților.

De asemenea, nu există întreruperi în alimentarea cu energie electrică a rețelelor de 20kV, nici probleme în alimentarea cu gaze către consumatori.

În ultimele 24 de ore, la Serviciul Județean de Ambulanță Olt au fost înregistrate un număr de 105 solicitări, în scădere față de ziua precedentă.

„Numărul de echipaje disponibile este de 47/24 ore, SJA Olt fiind pregătit pentru intervenție cu autosanitare echipate corespunzător și cu medicamente și materiale sanitare necesare”, mai spun autoritățile.

În toate spitalele din județ agentul termic este asigurat.

În municipiul Slatina, în acest moment, toate străzile sunt deschise și se circulă fără restricții, fiind împrăștiate 50 de tone de material antiderapant, iar procesul de învățământ s-a reluat după vacanța de iarnă și se desfășoară în condiții normale.

Având în vedere informarea meteorologică valabilă pentru weekend, fenomenele vizate fiind intensificări ale vântului (45-55 km/h), precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi răcire a vremii, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt s-a întrunit, vineri, în ședință extraordinară.

În cadrul ședinței s-au stabilit o serie de măsuri specifice, printre acestea numărându-se:

  • monitorizarea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomenele meteorologice specifice sezonului rece, pe drumurile naţionale şi judeţene de către administratorii acestora;
  • asigurarea echipelor de intervenţie, pregătite să intervină în orice moment acolo unde situaţia impune, de către furnizorii serviciilor de utilitate publică (energie electrică, gaze, apă, telefonie etc);
  • asigurarea serviciilor medicale, în special pentru persoanele vulnerabile (bătrâni, persoane cu handicap, etc.), precum şi pentru persoanele care necesită dializă şi a femeilor gravide;
  • atenționarea tuturor comitetelor locale pentru situații de urgență din județ și a instituțiilor cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență specifice sezonului rece;
  • alte măsuri specifice pentru desfășurarea în condiții de normalitate a activităților socio-economice la nivelul județului.

De asemenea, s-a solicitat primarilor sprijinirea persoanelor fără adăpost şi a persoanelor vulnerabile (bătrâni, persoane cu handicap etc.).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here