Semne bune în agricultură: Grâul și orzul cultivate în Olt au o stare vegetativă foarte bună

Specialiștii Direcției Agricole Județene (DAJ) Olt sunt optimiști în privința stării de vegetație în care se găsesc culturile de sezon cu cea mai mare întindere, grâul și orzul. Rapița, în schimb, are probleme pe câteva sute de hectare.

Potrivit șefului DAJ Olt, Ion Anuța, atât grâul, cât și orzul nu ar trebui să aibă probleme în dezvoltarea plantelor.

„La ora asta, culturile de grâu (însămânțat pe 128.900 ha) și orz (15.500 ha) sunt într-o fază de vegetație foarte bună, plantele sunt răsărite, încheiate, înfrățite cu doi, trei frați/plantă”, a declarat directorul DAJ Olt.

În ceea ce privește rapița, câteva sute de hectare riscă să fie fie compromise, pe suprafețele unde cultura a fost însămânțată mai târziu, din cauza vremii nefavorabile. Nu este însă o suprafață semnificativă care riscă să nu mai răsară.

„La rapiță, din totalul celor 26.500 hectare cultivate, 26.100 hectare se prezintă foarte bine, într-o fază de șapte, opt frunze. Pe diferența celor 400 de hectare însă, rapița prezintă risc de compromitere dacă temperaturile vor fi sub – 20de grade celsius. Asta din cauză că, fiind însămânțată mai târziu, răsărirea a fost neuniformă, existând, așadar, anumite goluri”, a reliefat Ion Anuța.

 

Ion Anuța, directorul DAJ Olt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here