DECIZIA a fost luată. Cine va fi, de luni, PREMIER – Surse

Ședința Comitetului Executiv Național (CEx) al PSD de luni de la ora 16.00 este una extrem de importantă, atât pentru soarta partidului, cât și pentru cea a actualului Guvern.

După toate informațiile, lucrurile vor fi tranșate: ori va fi debarcat premierul Mihai Tudose din fruntea Executivului, pe modelul Sorin Grindeanu, ori liderul Liviu Dragnea va pierde conducerea partidului.

Potrivit celor de la Știripesurse.ro, înaintea răfuielii de luni, a avut loc o ședință secretă a taberei conduse de Liviu Dragnea, la care au participat șefi de organizații și alți lideri ai partidului.

Se pare că s-a decis atât retragerea sprijinului politic pentru prim-ministrul Mihai Todose, cât și persoana care va fi propusă de PSD președintelui Iohannis pentru șefia Guvernului.

Deși anterior a fost vehiculat numele vicepremierului Paul Stănescu, tabăra Dragnea ar fi decis să îl nominalizeze pe actualul ministru al Apărării Naționale, Mihai Fifor. Cel din urmă a fost văzut ca un posibil premier al PSD și înaintea nominalizării lui Sorin Grindeanu, dar și după înlăturarea acestuia.

Conform sursei citate, în cadrul întâlnirii de duminică s-a susținut că premierul Mihai Tudose și gruparea sa sunt manevrați de ”statul paralel” și că Legile Justiției promovate de coaliția guvernamentală, precum și alte măsuri importante, nu pot fi implementate tocmai din cauza opoziției șefului Executivului (ca de exemplu Noul Statut al Casei Regale, care a primit aviz negativ de la Guvern în ciuda insistențelor lui Dragnea).

De asemenea, i s-ar fi reproșat actualului premier și măsurile luate fără acordul PSD, dar mai ales refuzul numirilor venite dinspre partid.

Momentan nu se cunoaște numărul voturilor pe care se bazează gruparea Dragnea în cadrul CEx.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here