Sute de italieni și spanioli au ales să locuiască în Olt. Județul nostru a mai fost ales de turci și nepalezi

Polițiștii Biroului pentru Imigrări al județului Olt au asigurat, în cursul anului 2017, managementul șederii și rezidenței pe teritoriul României pentru 831 de persoane, dintre care 536 din state terțe și 295 cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH. Au fost depistați 17 străini în situații ilegale și emise trei decizii de returnare. Totodată, polițiștii de imigrări au aplicat 49 de sancțiuni contravenționale în valoare de  4600 de lei.

Potrivit unui comunicat de presă, Biroul pentru Imigrări al județului Olt, în cursul anului 2017, au asigurat managementul șederii și rezidenței, pe raza județului, pentru 831 de persoane, dintre care 536 străini din state terțe, cei mai mulți din Republica Moldova, Turcia, Nepal și 295 de cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, majoritatea din Italia şi Spania.

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt: conexe dreptului la unitatea familiei (reîntregirea familiei, membrii de familie ai cetăţenilor români, UE sau SEE), angajare în muncă sau stabilire permanentă pe teritoriul ţării noastre.

Astfel, în ceea ce priveşte admisia în România, în perioada de referinţă au fost soluţionate șapte invitații depuse pentru străini din Maroc, Iran,  Siria și Nigeria.

De asemenea, a fost aprobată prelungirea dreptului de ședere și au fost emise 186 de permise de ședere, dintre care 162 pentru ședere temporară și 24 pentru ședere pe termen lung. Au fost eliberate  62 de certificate de înregistrare și patru cărți de rezidență permanentă.

În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 15 cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 14 avize de angajare pentru lucrători permanenţi şi înalt calificați .

Pe linia combaterii șederii ilegale, în perioada de referință, au fost organizate 95 de acțiuni și controale cu forțe proprii și în cooperare cu instituțiile cu atribuții în domeniu, în urma cărora au fost depistați 17 străini în situații ilegale. Pentru străinii aflaţi în situaţii ilegale sau care nu mai întruneau condiţiile prevăzute de lege pentru acordarea sau prelungirea dreptului de şedere, au fost emise decizii de returnare,  prin care s-a stabilit obligația de returnare sau termenul pentru plecarea voluntară de pe teritoriul României, 3 comunicări de părăsire a teritoriului României  iar ceilalți  11 străini au fost puşi în legalitate.

De asemenea, s-a acordat tolerarea rămânerii pe teritoriul Romaniei pentru 2 cetățeni străini din Republica  Moldova  și Brunei.

Totodată, au fost aplicate 49 de sancțiuni contravenționale în valoare de  4600 de lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată .

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here