Polițiștii din Olt, PERCHEZIȚII de AMPLOARE în București și 6 județe

Polițiștii din Olt efectuează, marți, 17 percheziții în București și în 6 județe, la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite că au cauzat un prejudiciu de 2.000.000 de lei, prin evaziune fiscală. Vor fi puse în executare 14 mandate de aducere.

Polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, efectuează, marți, 16 ianuarie, 17 percheziții în municipiul București și în județele Olt, Dolj, Teleorman, Sibiu, Giurgiu și Ilfov.

În Olt, descinderile au loc în localitățile Potcoava, Drăgănești, Potcoava și Slatina.

Perchezițiile sunt efectuate la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

La acțiune participă peste 70 de polițiști din Olt, din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și de la inspectoratele de poliție județene Dolj, Teleorman, Sibiu, Giurgiu și Ilfov.

În atenția anchetatorilor se află, potrivit unor surse, Ion Toma, din Potcoava, administrator al unei companii care ar fi înregistrat în contabilitate achiziții fictive de la mai multe firme din țară, având drept scop diminuarea obligațiilor de plată către bugetul de stat.

„În fapt, administratorul unei firme din județul Olt este bănuit că, în perioada 2011 – 2016, ar fi înregistrat achiziţii fictive, constând în obiecte de mobilier urban, de la 14 societăți comerciale, cu scopul de a diminua obligațiile de plată către bugetul de stat, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit și a T.V.A.”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției.

Plățile între firme au fost făcute prin numerar, iar bunurile a căror proveniență nu a putut fi justificată, au fost tranzacționate ulterior către instițutii și unități administrativ-teritoriale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este în valoare de aproximativ 2.000.000 de lei.

Vor fi puse în executare 14 mandate de aducere, persoanele depistat urmând a fi  conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here