Consultări la Cotroceni. Barna: Un nou premier PSD deschide pariurile pentru când va fi următoarea criză

Preşedintele Klaus Iohannis a început, miercuri, consultări cu partidele parlamentare pentru desemnarea noului premier, şeful statului spunând că doreşte o procedură rapidă pentru instalarea unui nou guvern, după demisia premierului Mihai Tudose, căruia PSD i-a retras sprijinul politic. Coaliţia PSD-ALDE a venit la consultări cu propunerea de desemnare a europarlamentarului Viorica Dăncilă pentru funcţia de prim-ministru, în timp ce PNL şi USR au anunţat că îi cer şefului statului găsirea unei formule pentru a duce PSD în opiziţie sau declanşarea alegerilor anticipate.

E o miză importantă numirea unui premier non-PSD, ne-am exprimat susținerea pentru un astfel de guvern, cu condițiile: anularea legilor justiției, reforma electorală cu revenirea primarilor în două tururi, amendarea legislației fiscală din cauza instabilității uriașe și fără penali în funcții publice”, a spus Dan Barna.

Președintele USR a adăugat că „soluția decentă e cea anticipatelor”. „E dificil de a ajunge acolo, de aceea primul pas ar fi de numire a unui premier non-PSD, nominalizarea unui premier PSD deschide pariurile pentru când va fi următoarea criză”, a subliniat el.

Președintele ne-a dat de înțeles că analizează toate opțiunile”, a mai spus el, adăugând că și USR și Klaus Iohannis au căzut de acord că ajungerea la anticipate este un proces dificil.

Întrebat de ce nu a venit USR cu o propunere de premier, Dan Barna a răspuns că „ar fi fost necesare niște consultări care ar trebui să dureze, am înțeles mesajul legitim al domniei sale de a soluționa cât mai repede criza, lăsăm libertatea președintelui să decida un eventual premier non-PSD”.

Dincolo de faptul că e femeie, e o noua unealtă pentru interesele lui Liviu Dragnea și ale altora din PSD. Românii nu au primit nicio explicație pentru înlăturarea lu Mihai Tudose”, a spus deputata Florina Presadă.

Sursa: Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here