Fost deputat, supranumit „Șosețele”, REȚINUT de procurorii DNA/Se cere arestarea sa

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 18 ianuarie 2018, a fostului deputat Ionel Arsene, zis și „Șosețele”, pentru fapte pe care le-ar fi săvârșit atât în perioada în care a fost membru a Parlamentului României. Acesta va fi prezentat, vineri, instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

Mai exact, fostul parlamentar este acuzat de trafic de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe potrivit cărora, în cursul anului 2013, inculpatul Ionel Arsene, în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic, a primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală.

„Banii remiși de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului București urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari. Inculpatului Arsene Ionel i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, se arată în rechizitoriul DNA.

La data de 19 ianuarie 2018, inculpatul Arsene Ionel va fi prezentat Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here