Gest umanitar RAR pentru zeci de familii și persoane nevoiașe din Olt. Cine le-a întins o mână/Imagini de-a dreptul IMPRESIONANTE

1,5 tone de alimente greu perisabile și 200 de pachete cu hrană caldă au ajuns, ieri, la 50 de familii cu mulți copii, bătrâni singuri sau persoane cu dizabilități din satele Corbu, Burdulești, Ciurești, Buzești și Milcoveni din comuna Corbu.

Beneficiarii au fost selectați pe baza anchetelor sociale realizate de primăria comunei. Astfel, fiecare beneficiar a primit la domiciliu pungi cu câte 24 kg de alimente greu perisabile (ulei, zahar, faină, mălai, conserve, paste făinoase, dulciuri etc.) și pachete cu hrană caldă.

Alimentele au fost donate și distribuite de către Fundația Telekom România, cu ajutorul voluntarilor Telekom și Crucea Roșie – Filiala Olt.

“Suntem alături de Crucea Roșie de peste 15 ani, sprijinindu-le inițiative umanitare. Pentru a avea comunități puternice avem nevoie să ne unim forțele pentru a le ajuta să treacă peste perioadele dificile. Este trist pentru că există încă zone în care oamenii se luptă cu sărăcia cruntă și cu neputința, de aceea este nevoie de cât mai multe astfel de acțiuni de întrajutorare”, a declarat Ionela Paunică, Director Executiv, Fundația Telekom Romania.

Voluntarii au descărcat pachetele și s-au împărțit în grupe de distribuție pentru a merge, împreună cu câte un reprezentant al Primăriei Corbu, la domiciliul fiecărei familii identificate, a precizat directoarea Filialei Olt a Crucii Roșii, Simona Capizisu. Pachetele au fost primite cu emotie, lacrimi in ochi de supriza si de multumire, a mai spus ea.

“Familiile sărace din mediul rural resimt mult mai mult lipsurile și grijile de zi cu zi în timpul iernii. De aceea Crucea Roșie își dublează intervențiile de ajutorare în sezonul rece. Mulțumim partenerului nostru Fundatia Telekom Romania care s-a alăturat și de această dată misiunii noastre umanitare”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română.

Fundaţia Telekom Romania este o organizație non-profit care susține diferite categorii de persoane aflate în situații speciale, cauze sociale, copii diagnosticați cu boli grave, tineri talentați și răspunde apelurilor umanitare în cazul calamităților naturale. Fundația își propune să identifice, prin interacțiune directă cu angajații si comunitatea, zonele și categoriile sociale care au nevoie prioritar de suport și să răspundă nevoilor reale ale acestora în timp util.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here