La asta nu se gândea nimeni: Ce au ajuns să fure mai mulți hoți din trenuri de marfă/FOTO

Polițiștii de la transporturi din Timișoara, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, cercetează 12 persoane care ar fi sustras aproximativ 300 de tone de minereu de cărbune, din trenuri care aprovizionau o centrală.

În dimineaţa zilei de 18 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului Regional de Poliție Transporturi Timişoara, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au efectuat 15 percheziții domiciliare în județul Hunedoara.

La activități au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, precum și jandarmi.

Acțiunea s-a desfășurat în cadrul unui dosar penal care are ca obiect infracţiuni de furt de minereu de cărbune. 12 persoane sunt cercetate sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat şi complicitate la furt calificat.

O parte dintre persoanele în cauză sunt bănuite că ar fi sustras minereu de cărbune din trenuri care aprovizionau o termocentrală, iar altă parte ar fi gestionat transportul şi valorificarea minereului către diverşi agenţi economici ori persoane fizice.

Din cercetări a reieșit că transporturile s-ar fi efectuat cu camioane de mare tonaj, un transport putând însuma chiar şi 7.5 tone (prețul de vânzare fiind de  aproximativ 500 lei tona).

Astfel, în perioada februarie 2017 – ianuarie  2018, ar fi fost sustrase şi valorificate aproximativ 300 de tone de minereu de cărbune.

12 persoane au fost conduse la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here