Percheziții în mai multe dosare de evaziune fiscală și spălare de bani/Mai multe persoane, prinse în flagrant delict

Polițiștii bistrițeni, având sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, au efectuat percheziții și prinderi în flagrant delict în dosare de evaziune fiscală și spălare a banilor, cu prejudiciu de peste 2.000.000 de lei.

În perioada 11-17 ianuarie a.c., în cadrul a două dosare de natură economică, instrumentate de polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Bistrița Năsăud, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, au fost desfășurate două acțiuni de prindere în flagrant delict și 32 de percheziții domiciliare, în județele Bistrița-Năsăud, Galați, Iași, Buzău și în municipiul București.

Din cercetările efectuate în cauză, a rezultat faptul că, în perioada 2015-2017, mai multe persoane ar fi comercializat facturi cu un caracter fictiv, ajutând astfel cumpărătorii să se sustragă de la plata taxei pe valoare adăugată și a impozitului pe profit. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este în valoare de 2.150.000 de lei.

Astfel, doi bărbați au fost surprinși în flagrant delict de către polițiști, în timp ce încercau să comercializeze facturi cu un caracter fictiv, reprezentând operațiuni nereale, contra unor sume de bani. Față de cei doi a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, iar ulterior au fost prezentați instanței, care a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile.

Aceștia sunt cercetați pentru săvârșirea infracţiunilor de complicitate la evaziune fiscală, complicitate la spălarea banilor, complicitate la delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Perchezițiile au fost efectuate la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală, spălare a banilor, delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate documente de evidență contabilă și alte categorii de înscrisuri și au fost puse în aplicare 20 de mandate de aducere, persoanele fiind conduse la audieri.

La acțiuni au participat polițiști din Bistrița-Năsăud, de la inspectoratele de poliție județene Iași, Galați și Buzău și din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca și jandarmi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here