Accidente în lanț, sute de șoferi blocați, drumuri închise, localități fără curent electric

Este cod portocaliu de vreme rea în 18 judeţe din ţară, iar viscolul şi ninsorile au făcut prăpăd, informează B1 TV. Drumuri blocate, localități rămase fără energie electrică, maşini înţepenite în nămeţi, accidente în lanţ şi utilaje de deszăpezire care nu mai apar. Este bilanţul primei noţi de iarnă adevărată din România. 

Pe Valea Oltului, circulaţia a fost dată peste cap după ce şapte TIR-uri au rămas blocate în nămeţi, în dreptul localităţii Cornet. Autotrenurile nu au mai putut înainta din cauza poleiului format pe sub stratul de zăpadă.

TIR-urile circulau pe sensul de mers Vâlcea – Sibiu şi au rămas blocate în coloană la kilometrul 218 al Drumului Naţional 7, într-o zonă de drum în rampă. Acestea au reuşit să plece de pe loc abia după întervenţia drumarilor.

Şi în judeţul Gorj sunt mari probleme în trafic. Drumul Naţional 67 C, care face legătura între Novaci şi Rânca a fost închis din cauza viscolului puternic.

Aici un autoturism în care se aflau trei persoane a rămas înzăpezit. Şoferul a a sunat la 112 şi a anunţat că nu mai poate înainta din cauza troienelor care s-au format pe drum. La faţa locului au venit echipele de Salvamont şi jandarmii montani cu o şenilată. O singură problemă, însă. Autoturismul nu avea sistem de remorcare, astfel echipele de intervenţie au fost nevoiţi să scoată maşina din nămeţi cu mâinile.

Tot în judeţul Gorj, un autobuz care transporta 20 de mineri s-a răsturnat azi-noapte în comuna Drăguțești. Trei persoane au ajuns la spital. Autobuzul a derapat, drumul fiind acoperit de gheață, și s-a răsturnat într-un şanţ cu o adâncime de mai bine de un metru. Toți muncitorii și șoferul au reușit să iasă singuri din mijlocul de transport.

Şi pe DN 1 şi DN1A sunt restricţii de trafic pentru autovehiculele mai grele de 7.5 tone, pe ambele sensuri de mers. Asta după ce mai multe TIR-uri și autovehicule de mare tonaj au rămas blocate din cauza zăpezii și a viscolului, în zonele Posada, Sinaia și Măneciu.

Tot pe Drumul Naţional 1 între Făgăraş şi localitatea Mândra, traficul a fost din cauza unui TIR răsturnat.

Şi în Moldova lucrurile stau le fel de prost. În apropiere de Iaşi, nimic nu mişcă. Zeci de maşini au rămas blocate în nămeţi. Printre ele şi o ambulanţă care mergea să preia un pacient. Şi, deşi stratul de zăpadă devenea tot mai gros, şoferii spun că niciun utilaj de deszăpezire nu a fost văzut în zonă.

Şi în judeţul Bacău drumurile au devenit impracticabile din cauza stratului de zăpadă care s-a depus între Târgu Ocna şi comuna Doftana. Iar pe Centura Moineştiului traficul a fost blocat. Şi aici maşinile au rămas prinse în mijlocul nămeţilor.

Şi în Botoşani sunt probleme mari. Pe drumul naţional 24 B, mai multe tiruri au rămas blocate în zăpadă.

În Drobeta-Turnu Severin străzile au devenit un adevărat patinoar.

Probleme nu sunt doar pe şosele. Din cauza vântului puternic, porturile de la mare sunt închise.

Raed Arafat a declarat, pentru B1 TV, că 151 de localități din șapte județe au probleme de furnizare a energiei electrice, dar oamenii lucrează pentru rezolvarea problemelor.

De asemenea, şi traficul feroviar a fost dat peste cap. În judeţul Harghita, trenurile sunt blocate pe Magistrala 400, între staţiile Sâncrăieni şi Tuşnad – Sat, din cauza mai multor copaci care au căzut pe linia de cale ferată.

Zeci de localități au rămas fără energie electrică în județele Vaslui, Galați, Brăila, Tulcea și Harghita.

Sursa: B1 TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here