650 de baloane roșii, albe și albastre au plecat spre cer la Slatina/ FOTO+VIDEO

Unul dintre momentele zilei de sâmbătă, 20 ianuarie, când Slatina a împlinit 650 de ani de la prima atestare documentară, a fost organizat de primărie pe Esplanada din centrul municipiului, unde 650 de baloane roșii, albe și albastre (culorile stemei orașului), au plecat spre cer din mâna a 650 de tineri.

Baloanele aveau imprimată pe ele vârsta oficială a orașului. Ele au plecat spre cer, fix la ora 12.00, din spatele unor litere imense 3D care formează „Slatina 650”, montate pe scările de pe Esplanadă.

La acest moment au participat nu doar oameni din Slatina, ci și din alte localități, cu precădere reprezentanți ai autorităților administrațiilor locale și artiști care nu de puține ori au susținut spectacole în cadrul unor concursuri și spectacole de anvergură națională găzduite la Slatina.

Printre oaspeți s-a numărat și primarul comunei Șopîrlița, Cristinel Neagu, care nu a venit singur, ci cu membrii Ansamblului „Cununa”, binecunoscuți pentru calitățile lor artistice în domeniul folcloric nu doar in Olt, ci și în alte zone ale țării.

„Am decis să vin astăzi la Slatina, să fiu alături de slătineni, la 650 de ani de la prima atestare a orașului. Am venit cu membrii Ansamblului Cununa de la Șopârlița, călușari și dansatoare, să sărbătorim acest eveniment împreună cu locuitorii Slatinei, cărora le urez și eu La mulți ani, să fie sănătoși și numai bine”, a declarat edilul din Șopîrlița.

„Am venit aici pentru a sărbători cel de-al 650-lea an de la înființarea Slatinei, care pentru mine reprezintă cel mai frumos oraș din județul Olt și printre cele mai frumoase orașe din țară. Am o atașare sufletească de acest oraș și le urez slătinenilor multă sănătate și La mulți ani!”, a spus vătaful formației de călușari a ansamblului, Adi-Marius.

În perioada 20 – 24 ianuarie, în municipiul-reședință de oraș au loc ample manifestări care marchează împlinirea a 650 de ani de la prima atestare documentară a Slatinei. În această perioadă au loc spectacole muzicale, premierea și conferirea unor titluri și distincții de care se bucură unități economice și personalități ale urbei, expoziții și prezentarea unor documentare extrem de interesante despre istoria orașului nostru.

Programul complet al manifestărilor poate fi consultat AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here