Iarnă în toată regula în Olt/ Cum se circulă, la această oră, în județ

Oltul să află, alături de alte zone din țară, sub Cod Galben de ninsori și viscol până mâine, duminică noapte și luni dimineața căzând prima zăpadă mai serioasă în județ.

La această oră, pe toate drumurile din județ se circulă în condiții de iarnă, până în acest moment nefiind probleme, potrivit pompierilor.

Nici în ceea ce privește alimentarea localităților cu energie electrică nu sunt probleme, mai spun reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt.

„Se circulă în condiții de iarnă pe toate drumurile din județ. Până în acest moment nu sunt probleme.

În ceea ce privește alimentarea cu energie electrică, a ora 08.00 nu erau localități nealimentate”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

O avertizare cod galben a fost emisă pentru intervalul 21 ianuarie, ora 20.00  – 22 ianuarie, ora 11.00, fiind anunţate ninsori însemnate cantitativ şi strat consistent de zăpadă în judeţele Caraş-Severin, Argeş, Teleorman, Olt, Dolj, Vâlcea, şi în zona de munte a judeţelor Mehedinţi, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Alba, Braşov, Dâmboviţa şi Prahova.

„În jumătatea de sud a ţării şi în zona montană se vor cumula cantităţi de apă de 10…15 l/mp şi izolat, îndeosebi în Dobrogea, 30…35 l/mp. Până în dimineaţa zilei de luni (22 ianuarie), în Dobrogea vor predomina ploile, iar în Banat, Crişana, sudul Olteniei, precum şi în sudul şi estul Munteniei vor fi precipitaţii mixte. În celelalte regiuni, iar în cursul zilei de luni (22 ianuarie) şi în sud şi sud-est vor fi mai ales ninsori şi se va depune strat nou de zăpadă”, transmite Administrația Națiională de Meteorologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here