Declaraţia 600, motiv de tensiune în coaliţie: ALDE se pronunţă împotriva formularului introdus de Guvern în noiembrie 2017

ALDE, formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu, s-a pronunţat împotriva declaraţiei 600, formularul introdus de Guvernul Tudose prin ordonanţă de urgenţă în 8 noiembrie 2017 şi care a provocat un adevărat haos fiscal la începtul acestui an, fiind în cele din urmă amânată până la finalul lui martie.

„Cred că nu e cazul să mai discutăm atâta cât timp cât declaraţia 600 nu se va mai aplica deocamdată. (…) Oricum, vreau să vă informez că ALDE nu este de acord cu Declaraţia 600”, a anunţat deputatul Mihai Niţă într-o conferinţă de presă susţinută la Slatina.

Această declaraţie vine după ce luni preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că următorul guvern va emite o ordonanţă de urgenţă prin care se va proroga termenul de depunere a acestor declaraţii 600 la ANAF.

„Am discutat despre Declarația 600, am solicitat ca pe 31 ianuarie, în prima ședință de Guvern, să adopte ordonanță pentru amânarea termenului de depunere până la 1 martie, pentru a le da posibilitatea ca în perioada imediat următoare să meargă până la eliminarea Declarației 600, cu condiția să găsească soluția pentru ca persoanele fizice care trebuiau să plătească aceste contribuții să rămână asigurați (sic!) în sistemul de asigurări”, a declarat Liviu Dragnea.

Marți, după dezbaterile din Comisia economică din Senat pe marginea Declaraţiei 600, ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa, a declarat că plata contribuţiilor s-ar putea face pe baza CNP-ului, iar declaraţia ar putea fi trimisă prin poştă, fără obligaţia deplasării la sediul administraţiei fiscale.

Sursa: B1TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here