Liviu Voiculescu, noul președinte ales al PNL Olt: „Trebuie să-i convingem pe oameni că suntem serioși”

Liviu Voiculescu este, de vineri seară, nou președinte ales al PNL Olt. Unic candidat pentru această funcție, el a fost ales, în cadrul Comitetului de Coordonare Județean, de delegații prezenți cu 376 de voturi dintre cele 383 valabil exprimate, restul, până la 409, fiind declarate nule. Au mai fost aleși un prim-vicepreședinte, în persoana lui Daniel Tudor, doi membri ai Comitetului Județean Executiv și un trezorier.

La evenimentul organizat în sala de spectacole a Casei Tineretului din Slatina, au fost prezenți, printre alții, președintele PNL, Ludovic Orban, secretarul general al partidului, Robert Sighiartău, parlamentarii de Olt Siminca Mirea şi Gigel Ştirbu, alți parlametari și președinți de organizații județene. Printre figurile cunoscute ale PNL s-a numărat și Viorel Cataramă, dar și vicepreședintele Cristian Bușoi.

În discursul de dinaintea votului, Liviu Voiculescu a spus colegilor de partid că principiul său, ca președinte al PNL Olt, va fi ideea de echipă și unitate.

„Am luat decizia să candidez, o decizie grea, din dorința sinceră ca, împreună cu dumneavoastră, să facem din filiala Olt una dintre filialele puternice din această țară. Știu că nu ne va fi ușor. Nu avem nici Consiliul Județean, nu avem nici guvern. (…) Trebuie să ne mobilizăm, să convingem populația iasă la vor, pentru că scorul scos în 2016 de către PSD a avut la bază și un absenteism de 60%. trebuie să îi convingem pe oameni că noi suntem varianta viabilă pentru dezvoltarea a acestui județ, să îi convingem că avem suntem serioși, că avem idei, că suntem verticali”, a declarat Voiculescu.

 

Tot vineri au mai fost aleși un prim-vicepreședinte, în persoana lui Daniel Tudor (viceprimar al orașului Scornicești), doi membri ai Comitetului Județean Executiv, George Ciucu și Sabin Roșca, și un trezorier – Miruna Voiculescu.

Alegerea unui nou președinte al PNL Olt a fost posibilă după ce fostul lider al liberalilor olteni, Costel Moisescu, a decedat în octombrie 2017. De altfel, nu puține au fost referirile la el, prezent pe scena sălii și într-un tablou cu chenar negru pe care era scris „Președintele PNL Olt – Costel Moisescu”.

Postul de prim-vicepreședinte a rămas liberă după ce Dan Stana, care deținea funcția, a plecat la un alt partid (ALDE).

De asemenea, cele două locuri de membru în Biroul Executiv au rămas vacante prin demisia fostului primar din Osica de Sus, Ion Ciocan, și cea a unei alte persoane care a ales să nu mai facă politică din motive de sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here