Dacă UDMR nu votează, Guvernul Dăncilă nu trece. Mai mulţi parlamentari PSD şi ALDE vor absenta

UDMR va decide soartea noului guvern! Cel puţin aşa susţine vicepreşedintele PNL, Florin Roman, care afirmă că mai mulţi parlamentari PSD şi ALDE vor absenta de la votul de investitură de luni, iar cele două partide din coaliţia trebuie să se bazeze pe voturile UDMR pentru a reuşi să instaleze guvernul Viorica Dăncilă.

“Contează dacă UDMR va anunţa că votează sau nu Guvernul, deoarece în PSD şi ALDE există parlamentari care în această situaţie nu vor participa la vot. Nu ascund că avem discuţii individuale cu reprezentanţi ai PSD şi ALDE, de unde încercăm să obţinem, nu neapărat un vot împotriva Guvernului, ci o absenţă de la şedinţa de învestire a guvernului. PMP-ul, USR-ul vor vota împotriva Guvernului, alături de PNL, şi există şanse dacă, repet, UDMR nu votează noul Guvern, ca acest Guvern să pice”, a afirmat Florin Roman, conform news.ro.

Deputatul PNL susţine că a avut discuţii cu mai mulţi parlamentari ai coaliţiei ce privind in judeţe din Ardeal, iar aceştia şi-au arătat dispoziţia de a lipsi de la votul din investitură, iar astfel totul cade pe umerii parlamentarilor UDMR.

“Dacă Guvernul va fi votat de cei de la UDMR, Dragnea şi PSD nu vor avea niciun fel de emoţie”, a mai spus Roman.

Potrivit vicepreşedintelui liberal, PSD şi ALDE au acum 10 voturi în plus, iar UDMR mai are încă 29, ceea ce ar duce, împreună cu voturile reprezentanţilor minorităţilor, la o diferenţă de peste 40 de voturi în favoarea învestirii Guvernului.

Sursa: B1TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here