“Încă eşti preşedinte PSD”. Scandal monstru cu ameninţări între Liviu Dragnea şi Codrin Ştefănescu

Comitetul Executiv Naţional al PSD de vineri, cel care în s-a stabilit lista miniştilor din cabinetul Vioricăi Dăncilă, nu a fost una atât de liniştită precum se anunţa. Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi secretarul general adjunct al partidului, Codrin Ştefănescu, au avut un schimb dur de replici în momentul desemnării lui Valentin Popa drept ministrul al Educaţiei.

Nemulţumit de aducerea rectorului de la Suceava în PSD şi numirii acestuia la Ministerul Educaţiei, Codrin Ştefănescu nu s-a dat în lături nici din a îl ameninţa pe Liviu Dragnea cu înlăturarea de la şefia PSD.

Redăm mai jos dialogul dur dintre cei doi, prezentat de ştiripesurse.ro.

Codrin ȘtefănescuNu putem pleca din această sală în fața celor care ne votează, în fața zecilor de mii de psd-iști și a milioanelor de români care ne votează ca la inițiativa lui Nelu Stan de la Suceava cu susținerea președintelui Liviu Dragnea să votăm împotriva celui mai cunoscut comunicator al nostru. Nu îl putem vota pe domnul Popa care, până ieri, nici nu era membru PSD!

Liviu DragneaTe întrerup, Codrine, pentru că îl jignești pe domnul Popa!

Codrin ȘtefănescuScuze, nu jignesc pe nimeni!

Liviu DragneaBa da, jignești!

Codrin ȘtefănescuFaptul că domnul Popa e nou în PSD nu e jignire. Vă simțiți jignit domnule Popa?

Valentin PopaNu!

Liviu DragneaTe rog să te oprești Codrine, acum vorbesc eu!

Codrin ȘtefănescuDe ce mă întrerupi?

Liviu DragneaAșa cum spuneai și tu…  pentru că pot! (n.r. – aluzie la declarația lui Codrin Ștefănescu cu privire la prezența unor persoane cu probleme penale în Guvern, într-un interviu la „Adevărul Live” – „Pentru că putem.”)

Codrin ȘtefănescuȘi eu te pot întrerupe oricând și pot spune lucruri cu care sărim în aer!

Liviu DragneaTe întrerup pentru că sunt președintele PSD!

Codrin ȘtefănescuAi spus bine… încă!

Moment în care sala a rămas bulversată. Mai mulți reprezentanți ai unor organizații puternice au început să vocifereze. Dialogul între cei doi a continuat:

Codrin ȘtefănescuNu e posibil ca acum o săptămână să o propunem prim-ministru alături de doamna Dăncilă și azi doamna Andronescu să piardă votul în CExN pentru că Liviu Dragnea îl susține pe un necunoscut. O voi vota pe Cati și o voi vota cu ambele mâini!

Liviu DragneaVei vota cu o singură mână pentru că ai un singur vot!

În cele din urmă s-a supus la vot desemnarea noului ministru între Valentin Popa şi Ecaterina Andronescu, iar primul a câştigat cu 49 la 11.

Sursa: B1TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here