Darius Vâlcov, numit consilier de stat în aparatul de lucru al premierului României

Fostul primar al Slatinei și fost ministru al Finanțelor Darius Vâlcov, trimis în judecată în trei dosare de corupţie, a fost numit, marți, consilier de stat în aparatul propriu al prim-ministrului.

Vâlcov a fost numit în funcție prin decizia premierului Viorica Dăncilă, publicată în Monitorul Oficial al României.

”Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, Darius Bogdan Vâlcov se numeşte în funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului”, se arată în documentul publicat în Monitorul Oficial.

În mai 2015, Darius Vâlcov a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate de acesta, de primar, senator şi ministru. El este acuzat că, în perioada aprilie-decembrie 2011, a primit de la omul de afaceri Theodor Berna, patronul Tehnologica Radion, prin intermediul fostului primar Minel Florin Prina, suma de 2,5 milioane de lei. Banii i-au fost daţi lui Prina, în cinci tranşe de câte 500.000 de lei, în municipiul Slatina. Vâlcov ar mai fi primit, în perioada 2012- 2013, tot de la Theodor Berna, prin intermediul mai multor firme, suma de 3.080.000 de lei.

În urmă cu o săptămână, Curtea Supremă a amânat pronunțarea sentinței în acest dosar, dând un nou termen pentru 8 februarie.

Darius Vâlcov mai este trimis în judecată pentru fapte de corupţie şi într-un alt dosar având ca obiect luarea de mită, dar și într-o cauză mai nouă în care fostul ministru al Finanțelor este acuzat de instigare la dare și luare de mită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here