Gaură de 4 milioane de lei în bugetul statului prin diminuarea taxelor și impozitelor datorate

Miercuri dimineață, polițiști ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și ai Direcției Operațiuni Speciale  – Inspectoratul General al Poliției Române au efectuat 8 percheziții în municipiul București și au pus în aplicare 13 mandate de aducere, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, respectiv complicitate la comiterea acesteia, în domeniul prestări servicii.

La data de 31 ianuarie 2018, polițiști ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București- Poliția Sectorului 6 – Serviciul de Investigarea Criminalităţii Economice și ai Direcției Operațiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au efectuat 8 percheziții domiciliare,în municipiul București și au pus în aplicare 13 mandate de aducere, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, respectiv complicitate la comiterea acesteia, în domeniul prestări servicii.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2010 – 2016, persoanele bănuite ar fi creat şi implementat un mecanism infracțional, prin care au diminuat semnificativ taxele şi impozitele datorate bugetului de stat, prin evidenţierea în documentele contabile şi în declarațiile legale a unor achiziții.

Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului este de 4 milioane de lei, urmând a se dispune măsuri asigurătorii, în vederea recuperării acestuia.

Persoanele implicate au fost conduse, pentru audieri, la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Poliției Sectorului 6.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here