Scandalul SPP escaladează. Parchetul General va face verificări cu privire la acuzațiile lui Dragnea la adresa șefului SPP

Scandalul generat de repetatele acuzații aduse de liderul PSD, Liviu Dragnea, la adresa șefului Serviciului de Pază și Protecție (SPP), Lucian Pahonțu, ia amploare.

Dragnea l-a acuzat pe Pahonțu de “spionaj politic” și că a intervenit în Guvernul Tudose mai mult decât trebuia, iar premierul Viorica Dăncilă a anunțat, în prima şedinţă de Guvern, că ea și toți miniștrii Cabinetului său au renunţat la paza asigurată de SPP.

Miercuri, Parchetul General a anunțat că a dispus efectuarea de verificări în legătură cu acuzațiile aduse de liderul PSD, informează Agerpres.

O altă infomaţie care circulă în presă este că șeful SPP ar putea fi chemat în faţa comisiei de apărare din Senat, pentru a da explicaţii.

Liviu Dragnea a afirmat, luni, că vicepremierul Paul Stănescu este cel care a denunţat o propunere venită din partea lui Pahonţu.

“Mai mulţi colegi mi-au zis că şeful SPP-ului a fost implicat mai mult decât e cazul. Şeful SPP n-are de ce să interacţioneze cu premierul sau cu membri ai Cabinetului. (…) Este un coleg de-al nostru – de mine s-a ascuns – Paul Stănescu. Probabil că de aia are şi probleme acum sau poate că este o simplă coincidenţă. El a spus în mai multe întâlniri publice în ţară, la întâlniri ale CExN, că un bun prieten de-al lui a fost trimis de domnul Pahonţu, care a spus că nu vorbeşte în numele dumnealui – eu cred că vorbea doar în numele dumnealui – şi a spus că undeva prin martie eu o să fiu executat şi că dumnealui să stea deoparte că o să fie protejat şi chiar o să ajungă preşedintele partidului”, a declarat preşedintele PSD, la Antena 3.

După ședința Comitetului Executiv Național al PSD în urma căreia s-a decis retragerea sprijinului politic pentru premierul Mihai Tudose, Dragnea a susținut că există într-o instituţie un „personaj veninos” care a făcut mult rău.

Dragnea nu i-a dat numele, dar a dat asigurări că acest “personaj” nu va face acelaşi lucru şi cu următorul prim-ministru.

Ulterior, Codrin Ștefănescu, secretarul adjunct al social-democraților, a precizat că liderul PSD s-a referit la șeful SPP.

Sursa: B1TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here