BORDELUL clandestin, POLIȚIA, SRI și SIE. Cine a știut, dar n-a făcut nimic! Viețile a zeci de MINORE, DISTRUSE

Unul dintre cele mai mari dosare de trafic cu minore din România implică nume importante din lumea instituțiilor care au obligația de proteja cetățenii.

Poliția Română, SRI și SIE sunt trei dintre instituțiile de forță care sunt implicate, prin angajații lor, într-o dezvăluire terifiantă. În perioada 2004-2005, la restaurant Shanghai, din Capitală, a funcționat, în paralel, un bordel clandestin. Locul, o oază a torturii minorelor cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani, a avut parte de un sprijin decisiv din partea unor oameni importanți.

Un nume iese, însă, din tipar. Gazeta Sporturilor, sub semnătura lui Cătălin Tolontan, publică o informație șoc: Gabriel Predoiu, fratele generalului Silviu Predoiu – Șeful SIE, a fost recunoscut la DIICOT de una dintre fetele care ajunseseră victime. Fata l-a recunoscut imediat: Gabi SRI. Aceasta era porecla capătată de Predoiu în circuitul închis din bordelul care tortura, sechestra și abuza minore. Și asta pentru că Gabriel Predoiu activa chiar în cadrul instituției de informații.

Născut pe 1 ianuarie 1961, Gabriel Predoiu era ofițer SRI în 2004-2005, când este văzut foarte des în preajma șefului traficanților. SIE a fost chestionată pe tema cazului. Prin vocea purtătoarei de cuvânt Lavinia Guzu, instituția a oferit un răspuns total neconvingător. „Era domeniul dânsului de activitate, dar mai multe nici nu știm, nici nu putem spune. Era acolo ca angajat al SRI”, a venit răspunsul SIE. Mai exact, instituția condusă de fratele lui Gabriel Predoiu spune că acesta din urmă era în misiune. O misiune secretă și un loc în care era cunoscut ca Gabi SRI.

Cazul, care a pornit de la Ion Craiu, un fotbalist anonim al Stelei în perioada de aur, implicat și el în acest dosar, a căpătat proporții imense.

Despre Ion Craiu vorbesc următoarele rânduri. “Fiind subcomisar al secției 11 Poliție, Craiu răspundea de restaurantul ”Shanghai”.

Vorba vine.

Nu numai că nu reclamase șefilor prostituția cu minore care se întâmpla la salonul de masaj de la ”Shanghai”, dar îi proteja pe traficanți și-i numea ”jegoși” pe cetățenii care îi reclamau”, notează gsp. Suficient pentru conturarea unui tablou sumbru.

Pentru că a pus umărul la distrugerea unor vieți și destine, Ion Craiu a fost “pedepsit”: a fost înaintat în grad de două ori și s-a pensionat recent ca șef al Poliției Parlamentului României!

Numai că fostul jucător al Stelei nu este singurul organ al legii în dosarul instrumentat de DIICOT. Procurorii au descoperit polițiști, oameni din Garda Financiară, funcționari din ministere. Și un angajat al SRI, fratele actualului șef al SIE. Toți având o singură misiune: să-l protejeze pe chinezul care conducea bordelul clandestin.

Încă o persoană importantă aflată pe listă este Marius Olteanu Felician. Numele nu spune nimic publicului larg, dar acesta este actualul procuror șef de secție Urmărire Penală la Curtea de Apel Militară.

“Adică la cea mai înaltă Curte Militară a României.

Polițistul Craiu, polițistul Bărbos, procurorul Olteanu și alții fuseseră recunoscuți chiar de către fetele care erau obligate să se prostitueze”, menționează sursa.

Sursa: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here