Amenzi de peste 720.000 de lei aplicate de Garda de Mediu în 2017/Două firme s-au trezit cu activitatea suspendată

În cadrul controalelor derulate anul trecut de Garda de Mediu Olt, comisarii instituției au aplicat amenzi de peste 720.000 de lei și au suspendat activitatea a două companii care au încălcat legea.

Garda de Mediu Olt a efectuat, în 2017, 796 de inspecţii şi controale în domeniul protecţiei mediului, din care 283 inspecţii de mediu planificate şi 513 de controale de mediu neplanificate.

„În vederea realizării obiectivului pe care ni l-am propus pentru 2017, celor nouă comisari din cadrul comisariatului le-au fost repartizate obiectivele cuprinse în Lista obiectivelor de controlat, la care au fost planificate inspecții de mediu. În cadrul Comisariatului Olt, în anul 2017 și-a desfășurat activitatea si un comisar din cadrul Comisariatului General, dar cu normă de inspecție redusă la jumătate, deoarece acesta este coordonator național IMPEL si a efectuat numeroase deplasări externe și interne în cursul anului 2017. De precizat că în cursul anului trecut, în cadrul Comisariatului Județen Olt au avut loc unele modificări de personal, și anume un comisar a fost pensionat la limita de vârstă si au fost angajați doi comisari debutanți, dar cărora, conform prevederilor legale, nu li s-au atribuit obiective”, a declarat șeful Gărzii de Mediu Olt, comisarul-șef Gheorghe Neacșa.

În cadrul inspecțiilor și controalelor derulate, comisarii de mediu au depistat mai multe neconformităţi, drept pentru care au aplicat un avertisment și 33 de amenzi contravenționale în valoare de 667.000 de lei și o amendă de 60.000 de lei în comun cu Comisariatul general al Gărzii Naționale de Mediu.

De asemenea, comisarii de mediu olteni s-au văzut nevoiți să suspende activitatea Vespa Investment & Consulting SRL – punct de lucru Bals, administrator al haldei SMR din Balș, pentru că nu a realizat la termen măsurile impuse de Garda de Mediu. Totodată, comisarii de mediu au suspendat activitatea SC Premium Porc Negreni SRL, compania care deține ferma de porci de la Negreni – Scornicești.

Alte două propuneri de suspendare a activității au fost făcute pentru nerespectarea prevederilor din actele de reglementare, o propunere vizând SC Astra Rail Industrie SRL.

Reprezentanții Gărzii de Mediu Olt au făcut și o sesizare penală împotriva unei companii care a continuat să lucreze la o investiție după ce i-a fost anulat acordul de mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here