Percheziții în mai multe județe într-un dosar de spălare de bani/Prejudiciu de 1,5 milioane de euro

În această dimineață, polițiștii au efectuat 12 percheziții pe raza județelor Arad, Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Prahova la sediile unor societăți comerciale și locuințele mai multor persoane bănuite de crearea unui prejudiciu de 1.500.000 de euro, prin spălare de bani.  

La data de 1 februarie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brașov, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, efectuează 12 percheziții la sediul mai multor societăți comerciale, respectiv la domiciliile reprezentanților legali ai acestor societăți din județele Arad, Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Prahova.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de spălare a banilor, prin crearea unor multiple circuite fictive cu sume de bani, provenind aparent din operaţiuni cu caracter transnațional şi investiţii de echipamente şi mijloace fixe,  cu intenția de a le transfera în contul unor societăţi controlate, din afara ţării.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 1.500.000 de euro.

La acțiune participă și polițiști din cadrul inspectoratelor județene de poliție Arad, Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Prahova.

La finalizarea perchezițiilor, zece persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brașov, în vederea audierii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here