Jurnalistul slătinean Marin Berneanu s-a stins din viață, la 68 de ani!

Slătineanul care a murit duminică în trafic este jurnalistul Marin Berneanu. El avea 68 de ani și a decedat din cauza unui infract miocardic masiv.

Jurnalistul se întorcea cu mașina, duminică după-amiază, de la pește, cu un prieten. Pe raza localității Curtișoara i s-a făcut rău. Smițind pericolul, înainte de a-și pierde cunoștința, el a apucat să vireze autoturismul în afara carosabilului, iar prietenul său a tras cheile mașinii din contact. Autoturismul s-a oprit, apoi inima jurnalistului a încetat să îi mai bată.

Echipele medicale care au sosit la fața locului au inițiat imediat manevre de resuscitare, dar, din păcate, nu au mai putut face nimic pentru a-l reîntoarce la viață pe jurnalist.

Marin Berneanu s-a numărat printre primii jurnaliști slătineni care s-au manifestat după 1989, creând ABC-ul presei libere oltene de după căderea regimului totalitar. El a lucrat ani buni la săptămânalul Economistul de Olt și, ulterior, la primul cotidian independent (total independent) Jurnalul de Olt, transformat apoi în Oltul, unde a ocupat funcția de redactor șef adjunct și unde a fost coleg cu Petre Cazangiu – redactor șef al publicației -, Costel Drejoi, Vali Dărăbană, Mugurel Manea, Alina Mitran, Alin Dorobanțu și cu subsemnatul.

De ani buni s-a retras din presă, iar apoi s-a pensionat, retrăgându-se în comuna Pleșoiu.

Trupul neînsuflețit al jurnalistului a fost depus, luni, la capela noii catedrale din Slatina (în vecinătatea Casei Tineretului). Cei care doresc să își ia rămas-bun de la el o pot face luni, până la ora 22.00, și marți, pe toată durata zilei. Înmormântarea va avea loc miercuri, la prânz, în localitatea Pleșoiu. Dumnezeu să-l odihnească!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here