Polițiștii locali au „trântit” slătinenilor certați cu legea amenzi de peste 80.000 de lei/Unde vor acționa zilele acestea

Poliţiştii locali din Slatina au derulat, în ultimele trei săptămâni, mai multe acţiuni pe stradă în timpul cărora au aplicat sute de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 80.000 de lei.

Acţiunile au avut loc în perioada 12 ianuarie – 5 februarie. Din totalul sancțiunilor aplicate, 168 de sancțiuni aplicate pentru opriri neregulamentare, 20 pentru pentru staționare neregulamentară, iar 35 – pentru acces interzis. De asemenea, 15 sancțiuni au aplicate pietonilor care s-au angajat în traversarea prin loc nepermis, alte 10 – șoferilor pentru lipsă de autorizație specială de transport în cazul vehiculelor cu masă autorizată de peste 3,5 tone pe drumurile din municipiu, iar cinci sancțiuni au fost aplicate căruțașilor pentru „conducerea unui vehicul cu tracţiune animală neînregistrat”.

Totalul sancțiunilor aplicate se ridică la 80.585 lei.

„În ceea ce priveşte faptele ce constituie contravenţie conform Legii nr.61/1991, au fost aplicate, 11 sancțiuni contravenționale, opt sancțiuni pentru consum de alcool în locuri publice și trei pentru participare și provocare la scandal. Pentru nerespectarea prevederilor cuprinse în HCL nr.490/2014, au fost aplicate un număr de 39 sancțiuni contravenționale, respectiv două pentru defrișare de arbori și arbuști de pe domeniul public, patru pentru oprirea în alveolele special create pentru mijloacele de transport în comun și cinci pentru parcare pe trotuare amenajate, 18 sancțiuni aplicate pentru exercitarea activității de comerț fără achitarea taxelor aferente, cinci pentru expunerea, vânzarea și prestarea serviciilor în zona căilor de acces si pe spații verzi, precum și cinci sancțiuni  pentru blocarea căilor de acces la proprietate”, a precizat șeful Poliției Locale Slatina, Adrian Pop.

Polițiștii locali au acționat și în baza unor solicitări făcute prin dispecerat, în alte 60 de cazuri fiind vorba de sesizări din oficiu prin intemediul sistemului de monitorizare video.

Unde vor acționa, în aceste zile, polițiștii locali 

În această săptămână, polițiștii locali vor acționa pe linia depistării conducătorilor auto care blochează accesul la proprietate, curți, parcări, imobile, îngreunează sau blochează mijloacele de transport în comun sau blochează traficul în zona unităților spitalicești.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here