Omul de afaceri oltean Iulius Spak, REȚINUT de polițiștii din Argeș pentru evaziune fiscală

Omul de afaceri Iulius Spak, patronul fabricii de mezeluri din Valea Mare, a fost retinut, miercuri seară, pentru 24 de ore de polițiștii din Argeș într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 450.000 de lei. De asemenea, alți doi administratori ai firmei care deține fabrica de mezeluri, au fost reținuți.

Cei trei au fost reținuți la capătul mai multe ore de audieri efectuate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, după ce, miercuri dimineață, polițiștii argeșeni au făcut mai multe percheziții la sediul firmei Iulius Spak Prod 1914 SRL din Valea Mare, la puncte de lucru ale firmei și domicilii din Slatina, Argeș și Dolj.

În urma perchezițiilor, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au identificat și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, sisteme informatice, imprimante, telefoane mobile și tablete, susceptibile a fi fost folosite la săvârșirea de infracțiuni.

Totodată, polițiștii au identificat și ridicat în vederea continuării cercetărilor mai multe documente fiscale.

Cinci persoane au fost conduse la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, pentru audieri, prinrte aceștia numărându-se și soția afaceristului, Carmen.

Cei vizați sunt bănuiți că, în perioada august – noiembrie 2017, în calitate de administratori ai unei societăți comerciale, cu profil de activitate comerț cu produse din carne, ar fi omis în tot sau în parte să evidențieze în registrele contabile operațiunile comerciale efectuate.

Prejudiciul creat depășește 450.000 de lei, reprezentând impozit pe profit și TVA.

La acțiune au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

Iulius Dinu Spak a deţinut funcția de consilier local al Slatinei în mandatul 2008-2012, din partea PD-L. De asemenea, el se numără printre celebrele rude ale interlopului Bercea Mondial, căruia mai multe personalități cu funcții importante în Justiție, administrație publică și politică i-au botezat nepoții.

De altfel, Spak a făcut și afaceri imobiliare cu Bercea. În perioada 2007-2008, el a cumpărat de la interlop, la un preț avantajos, o casă cu terenul aferent în Slatina, pe care ulterior a vândut-o cu un alt preț.

De asemenea, Iulius Șpak este cumnatul interpretei Andreea Antonescu, fostă componentă a trupei Andre, căsătorită cu fratele afaceristului, Traian Spak.

Afacerile din industria cărnii ale familiei Șpak au fost demarate cu ani în urmă de tatăl celui reținut miercuri, Constantin Spak, care, sub presiuni generate de problemele apărute în afaceri, s-a sinucis în urmă cu șase ani, înfigându-și un cuțit în inimă.

Probleme de ordin financiar se pare că are și firma „călcată” miercuri de mascați. Compania înregistra, în 2016, o cifră de afaceri de 3.458.751 de lei, un profit net de 119.241 de lei, dar și datorii totale de 531.994 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here