Curtea Constituțională îi dă DREPTATE lui Klaus Iohannis

Sesizarea de neconstituţionalitate formulată de preşedintele Klaus Iohannis cu privire la modificările aduse Legii administraţiei publice locale a fost admisă de judecătorii Curții Constituționale cu unanimitate de voturi.

“Am admis sesizarea considerând că prefectul nu are atribuţii de a înlocui decizia autorităţii locale competente să-şi valideze componenţa”, a declarat preşedintele CCR, Valer Dorneanu, citat de Agerpres.

Iohannis contestase actul normativ de modificare a Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, care instituie o nouă procedură referitoare la validarea, ulterior constituirii consiliului local, a mandatelor de consilier local.

“Considerăm că această lege cuprinde reglementări neclare, imprecis redactate, ce contravin normelor şi principiilor constituţionale”, se precizează în sesizare.

Conform sesizării, “dispoziţiile nou introduse în legea dedusă controlului de constituţionalitate stabilesc regimuri juridice diferite pentru validarea/ invalidarea mandatelor consilierilor locali în funcţie de momentul la care se realizează respectiva validare/ invalidare”, or  ”reglementarea unor proceduri diferite de validare, realizate de autorităţi publice diferite pentru acelaşi fel de mandate din cadrul aceleiaşi autorităţi publice în funcţie de un criteriu temporal, creează premisele unei discriminări”.

Sursa: B1TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here