Mascații au ridicat computere, telefoane și documente de la firma Spak din Valea Mare/FOTO+VIDEO

Mai multe sisteme informatice, telefoane mobile, tablete și documente fiscale au fost ridicate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș în urma perchezițiilor efectuate miercuri dimineață în Argeş, Olt și Dolj. Cinci persoane au fost conduse la audieri. În Olt, descinderile au fost făcute la Slatina și în comuna Valea Mare, la firma familiei Spak, care deține un abator. 

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate în miercuri dimineață, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au identificat și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, sisteme informatice, imprimante, telefoane mobile și tablete, susceptibile a fi fost folosite la săvârșirea de infracțiuni. O parte din acestea au fost ridicate de la sediul firmei Iulius Spak Prod 1914 SRL din Valea Mare, suspectată de evaziune fiscală. Perchezițiile din Argeș și Slatina au, de asemenea, legături cu aceeași firmă.

Totodată, polițiștii au identificat și ridicat în vederea continuării cercetărilor mai multe documente fiscale.

Cinci persoane au fost conduse la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș pentru audieri.

Miercuri dimineață, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Inspectoratul de Poliție Județean Argeș și ai Direcției Operațiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au efectuat 6 percheziţii domiciliare la locuințele unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale din judeţele Argeş, Olt și Dolj, în cadrul unui dosar penal, întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Cei vizați sunt bănuiți că, în perioada august – noiembrie 2017, în calitate de administratori ai unei societăți comerciale, cu profil de activitate comerț cu produse din carne, ar fi omis în tot sau în parte să evidențieze în registrele contabile operațiunile comerciale efectuate.

Prejudiciul creat depășește 450.000 de lei, reprezentând impozit pe profit și TVA.

La acțiune au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here