Iulius Spak, ARESTAT preventiv pentru evaziune fiscală și constituire de grup infracțional

Tribunalului Argeş a admis, joi, propunerea procurorilor de arestare preventivă pentru 30 de zile a omului de afaceri oltean Iulius Şpak, acuzat de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 450.000 lei, dar și de infracțiunea de constituire de grup infracțional organizat.

Citește și ALERTA: Darius Vâlcov, CONDAMNAT la 8 ani de închisoare cu executare

Aceeași decizie a fost dispusă și în cazul unui agent de vânzări, un bărbat în vârstă de 46 de ani, din Craiova, care lucra pentru fabrica de mezeluri de la Valea Mare a familiei Spak.

De asemenea, magistrații Tribunalului Argeș au mai decis plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile a directorului companiei controlate de Şpak, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Piteşti.

Citește și Prima reacție din PSD după condamnarea lui Darius Vâlcov: „Suntem vânați”

Pe de altă parte, soția lui Spak, Carmen Spak, de 33 de ani, şi Florin N, din Bogaţi, de 47 de ani, agent de vânzări, vor fi cercetaţi în stare de libertate.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupului au folosit un program dublu de contabilitate pentru a putea înșela statul.

Primii trei au fost inițial reținuți, miercuri seară, la capătul mai multe ore de audieri efectuate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, după ce, miercuri dimineață, polițiștii argeșeni au făcut mai multe percheziții la sediul firmei din Valea Mare, la puncte de lucru al companiei și la domicilii din Slatina, Argeș și Dolj.

Citește și Condamnări în Dosarul Vâlcov: Închisoare cu executare pentru Prina, Tomescu și Timofte/ Șușală, condamnare cu suspendare

În urma perchezițiilor, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au identificat și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, sisteme informatice, imprimante, telefoane mobile și tablete, susceptibile a fi fost folosite la săvârșirea de infracțiuni.

Totodată, polițiștii au identificat și ridicat în vederea continuării cercetărilor mai multe documente fiscale.

Citește și Primăria Caracal, tur de forță în promovarea obiectivelor turistice ale fostului județ Romanați

„Cei vizați sunt bănuiți că, în perioada august – noiembrie 2017, în calitate de administratori ai unei societăți comerciale, cu profil de activitate comerț cu produse din carne, ar fi omis în tot sau în parte să evidențieze în registrele contabile operațiunile comerciale efectuate”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției.

Prejudiciul creat depășește 450.000 de lei, reprezentând impozit pe profit și TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here