Terenul fostei unități militare intră, din nou, în posesia Primăriei Slatina, prin HG/Ce se va construi acolo

Sursa foto: adevarul.ro

Terenul fostei unități militare din Slatina se întoarce în domeniul public al municipiului, potrivit unei Hotărâri de Guvern adoptată în ședința de joi a Executivului. 

Actul normativ adoptat de Guvern se referă la „transmiterea unor părţi din imobilul 539 din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al municipiului Slatina, judeţul Olt şi pentru modificarea anexei nr.4 la Hotărârea Guvernului nr.1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, cu modificările şi completările ulterioare”.

Hotărârea a fost aprobată după ce terenul fostei unități militare transferat Slatinei sub mandatul lui Darius Vâlcov a fost înapoiat Ministerului Apărării Naționale, în urma unei noi negocieri pe care actualul primar, Emil Moț, a reușit-o cu MApN, schimbând condițiile în care Administrația Vâlcov preluase terenul. Adică, în loc ca municipalitatea să dea la schimbul terenului 48 de apartamente, în noile condiții primăria va finanța reabilitarea unui cămin al Armatei, lucrări cu mult mai puțin costisitoare decât prima variantă.

Pe locul fostei unități militare, primăria va construi un parc, un cartier de blocuri, o creșă și o grădiniță. De asemenea, tot acolo se va ridica un moll.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here