Directorul SC Olt Drum SA, Marian Călin: Avem nevoie de utilaje noi pentru a fi eficienți

Consiliul Judeţean Olt ia în calcul majorarea capitalului social al SC Olt Drum SA, companie cu capital public, având atribuții în întreţinerea şi reparaţia drumurilor judeţene. Suplimentarea capitalului îi va da posibilitatea conducerii firmei de a investi în achiziția de utilaje noi. Contactat de OLT-ALERT, directorul general al companiei, economistul Marian Călin, a confirmat nevoia societății de utilaje noi, spunând că doar cu o dotare nouă firma pe care o conduce poate spera să fie eficientă și să câștige licitații de lucrări importante.

Prioritatea zero a unității ar fi, în contextul unor achiziții, cumpărarea unui trailer necesar transportării utilajelor de la o lucrare la alta.

„În primul rând, un trailer ne-ar trebui. Noi avem multe lucrări mai mici și trebuie să mutăm des utilajele folosite de la o lucrare la alta. Ei bine, un trailer ar fi aur pentru noi din acest punct de vedere. Apoi, un cilindru compactor mai mic ar fi binevenit, pentru că în dotarea noastră actuală intră două astfel de utilaje mari, vechi, de prin 1990, și, deci, ineficiente la nevoile noastre de acum”, a declarat directorul Olt Drum SA.

De asemenea, o autobasculantă și un UNIMOG multifuncțional ar întregi în mod fericit parcul auto al companiei.

„O autobasculantă ne-ar scăpa de folosirea celor două rabe vechi de peste două decenii. Practic, compania ar avea nevoie de două autobasculante, dar măcar una dacă ar veni, pentru că mai avem una mai veche, ne-ar scoate din necaz. Apoi, un UNIMOG multifuncțional, dotat cu lamă pentru deszăpezire, cu perie mecanică și echipament de tăiat iarbă și arbuști ne-ar face cu mult mai eficienți în activitățile noastre”, a mai precizat Marian Călin.

O sărăriță, utilaj de împrăștiat material antiderapant, ar pica, de asemenea, la fix pentru nevoile SC Olt Drum SA.

„Conducerea Consiliului Județean va decide, în final, dacă și cu cât va majora capitalul social al societății noastre și, evident, ne vom gospodări în funcție de această decizie. Problema noastră este că participarea la licitații de lucrări mari este condiționată de existența unor anumite utilaje care se cer în caietele de sarcini. Neavând asemenea utilaje, trebuie închiriate, și ele se închiriază greu sau este imposibilă chiar închirierea lor pentru că societățile concurente au, în primul rând, interes propriu la asemenea licitații. Deci, dincolo de eficientizarea activității noastre obișnuite, achiziția unor utilaje noi ne-ar deschide drum și pentru lucrări de valori mari pe care am avea șansa să le câștigăm. Dar, repet, nu de noi ține acest lucru. Am înțeles că s-a făcut o propunere în Consiliul Județean și că propunerea ar fi agreată de executiv. Vom vedea”, a mai spus directorul companiei.

Propunerea de majorare a capitalului social al Olt Drum Sa a venit din partea unui consilier județean care a fost, cu ani în urmă, director al acestei societăți. Este vorba despre Jenel Copilău (UNPR), care, în ședința ordinară de luna trecută, a atras atenția conducerii Consiliului Județean că SC Olt Drum SA își desfășoară activitatea cu mare greutate din pricina utilajelor vechi pe care le are în dotare.

Propunerea a fost primită cu interes de președintele CJ Olt Marius Oprescu, care a recunoscut cele sesizate de consilierul județean.

„Vom lua în calcul această propunere şi sperăm ca ea să se regăsească în bugetul de anul acesta, chiar dacă nu la început de an, pentru că nu ştim exact ce nevoi au, dar, cu siguranţă, la o eventuală rectificare, anul acesta, vom prinde aceşti bani de majorare a capitalului social, astfel încât ei să-şi poată lua utilajele necesare”, a declarat Marius Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here