Un nou caz dramatic: Copil de patru ani, MORT din cauza gripei! Medicii, în ALERTĂ!

Un copil de patru ani a murit din cauza gripei, au anunțat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Maramureș, citați de Actual MM. 

„Rezultatele finale, analizele de laborator indică faptul că pacientul, un copil cu vârsta de patru ani, a decedat în urma gripei (…) De la începutul anului în judeţ au mai fost diagnosticate cu gripă alte patru persoane. Starea de sănătate a acestora s-a ameliorat, iar în acest moment nu putem vorbi de alte cazuri de gripă la nivel de judeţ”, a declarat dr. Carmen Sima, directorul adjunct al instituţiei.

Dr. Carmen Sima a mai explicat că, comparativ cu anul trecut, numărul virozelor respiratorii și a pneumoniilor este mai mic.

„Nu avem un număr mare de viroze, pneumonii sau gripă, nivelul este uşor mai scăzut faţă de anul trecut. E o perioadă propice acestor stări, iar tulpinile AH1N1 sau AH3N3 circulă la nivel naţional. Ca judeţ, consider că ne situăm într-o situaţie acceptabilă”, a spus ea.

Tot vineri, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore, a declarat că până acum 17 persoane au murit din cauza virusului gripal, la nivelul întregii țări.

Sursa: B1TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here