Dosare penale pentru braconaj piscicol în Olt în mai multe cazuri depistate de jandami

Jandarmii din Olt au constatat, weekend-ul trecut, opt infracţiuni la regimul piscicol pentru care cei prinși vor trebui să dea socoteală în fața legii.

Trei bărbați au fost depistați în zona podului rutier ce traversează râul Olt, oferind spre comercializare trecătorilor zeci de kilograme de pește din speciile „fitofag„ și „lin”,  fără a deţine documente legale.

Un alt bărbat, în vârstă de 47 de ani, a fost prins pescuind ilegal pe lacul de acumulare Arceşti, în dreptul localităţii Curtişoara, cu unelte neautorizate. Tot acolo a fost prins pescuind în afara legii și bărbat în vârstă de 37 de ani.

În dreptul comunei Rusăneşti, doi bărbați în vârstă de 48 de ani și 47 de ani, ambii din localitate, au fost depistaţi în timp ce desfăşurau activităţi de pescuit comercial pe lacul de acumulare Rusăneşti, cu unelte de pescuit comercial de tip setcă confecţionate din plasă monofilament, în lungime totală de 500 metri, fără a deţine autorizaţie în acest sens.

În dreptul localităţii Tomeni, un bărbat de 32 de ani, din Osica de Sus, a fost descoperit în timp ce desfăşura activităţi de pescuit comercial pe lacul de acumulare Ipoteşti, cu unelte de pescuit comercial de tip setcă confecţionate din plasă trifilament şi monofilament, în lungime totală de 740 metri, fără a deţine autorizaţie în acest sens.

„Jandarmii olteni au întocmit actele de constatare pentru următoarele fapte „comercializarea fără documente legale a peştelui”, „pescuitul comercial fără licenţă sau autorizaţie de pescuit”, „deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, „pescuitul cu japca, cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare”, fapte prevăzute şi pedepsite de Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008 – actualizată, privind pescuitul şi acvacultura”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here