Dosarul ALRO Slatina, CLASAT de DNA. Ce spune Mihaela Iorga Moraru despre anchetă

Procurorul Mihaiela Iorga Moraru a delarat, ieri seară, că dosarul privind privatizarea ALRO Slatina a fost clasat după ce a părăsit instituția. În cadrul emisiunii de la un post de televiziune, magistrata a precizat că, la momentul plecării sale din instituţie, a cerut o expertiză în acest dosar, cauza fiind clasată după revocarea ei.

În momentul plecării mele era nevoie de o expertiză. Nu aş putea să vă spun ce avea în vedere procurorul de caz, nu se putea vorbi de prescripţie. Am cerut expertiză în acest dosar. Exista o suspiciune cu privire că investiţiile la cele două societăţi erau făcute cu banii de la Alro. Nu înţeleg de ce dosar a fost clasat, a fost clasat după ce eu am fost revocată. Din punctul meu de vedere, nu ar fi trebuit clasat, a fost greu să găseşti experţi, nu voia nimeni să-şi asume o asemenea expertiză. Eu nu pot să spun dacă s-ar fi ajuns la o trimitere în judecată, dar din punctul meu de vedere expertiza trebuia făcută”, a declarat Mihaela Iorga, la Antena 3.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au declanşat, în 15 decembrie 2006, umărirea penală în dosarul privind legalitatea contractului de privatizare a combinatului producător de aluminiu Alro Slatina.

De precizat că procurorul Mihaiela Iorga Moraru s-a ocupat de dosarul Alro în perioada 2011 – 2017.

Sursa: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here