Şeful DNA Ploieşti aruncă BOMBA în scandalul momentului: E posibil să fie vocea mea în înregistrări. Am respectat întotdeauna legea. Nu vom ceda presiunilor

Sursa foto: observatorulph.ro

Şeful DNA Ploieşti, Lucian Onea, dă explicații după dezvăluirile făcute de fostul deputat Vlad Cosma și de omul de afaceri, Sebastian Ghiță. Lucian Onea susține că este posibil să fie vocea lui în înregistrările prezentate de Cosma. “DNA Ploieşti nu a falsificat niciodata probe”, s-a apărat șeful structurii Lucian Onea. Acesta a susținut că procurorii au fost santajați timp de două luni de către familia Cosma. În plus, Onea a mai spus că înregistrările cu Mircea Negulescu nu sunt facute din perioada în care acesta lucra la DNA Ploiești.

”În legătură cu afirmațiile făcute de inculpatul Vlad Cosma, în toate cauzele pe care le instrumentăm la nivelul DNA Serviciul teritorial Ploiești am respectat întotdeauna legea și o să o respectăm în continuare. Nu au existat niciodată metode ilegale de investigare și nici înțelegeri ilicite sau neloiale cu inculpații. Niciodată nu au fost falsificate probe în dosare. Sunt susțineri pe care le fac inculpații în dosarele în care sunt cercetați.

Nu e prima dată când se întâmplă așa ceva, am mai avut situații. Au fost controale de la CSM și s-a constata că la DNA Ploiești s-a respectat legea. Nu vă întrebați de ce discuțiile judiciare sunt aduse în spațiul public? Pentru că pot fi aduse alegații care nu pot fi verificate.

Există situații în care, în condițiile impuse de lege, se impune protejarea identității unor persoane. Din când în când, procurorul verifică dacă aceste temeiuri se respectă sau nu și poate să dispună ridicarea măsurilor. Atunci, lucrurile din dosar pot să capete o altă conotație.

La DNA Ploiești nu există vreo situație deosebită, în care probele să se fi constatat că au fost nelegal sau neloial administrate”, a declarat Onea.

Șeful DNA Ploiești a precizat că procurorii sunt șantajați de două luni de persaoane din anturajul familiei Cosma.

”Șantajul este o situație care durează de aproximativ două luni. Există un doar înregistrat în noiembrie 2017. Am fost avertizați de persoane din anturajul familiei Cosma că va urma un atac în media, ceea ce s-a și întâmplat, dar noi nu am cedat presiunilor și am urmat calea legală.

Procurorul Negulescu nu a lucrat la acest dosar, iar discuțiile, dacă sunt autentice, nu sunt din perioada în care el lucra la DNA Ploiești.

Acele tabele au fost dispuse la dosarul cauzei de inculpatul Vlad Cosma. Tot ce s-a prezentat la televizor este o variantă denaturată, personală, facută de inculpatul Vlad Cosma, care sper că până la termenul din 19 februaruie, să influențeze organele judiciare.

Indiferent de metodele folosite, de intimidări, de șantaj, nu o să cedăm presiunilor nici eu, nici colegii mei, chiar dacă aceste presiuni sunt din ce în ce mai puternice și vor să ne compromită și să ne demobilizeze”, a declarat șeful DNA Ploiești.

Întrebat dacă admite că vocea sa este cea care apare în înregistrările făcute publice, Onea a declarat: ”Posibil să fie vocea mea pe înregistrări. Sunt înregistrări prezentate în mod trunchiat. O să se facă verificări. Noi am solicitat chiar azi să se facă verificări de către Inspecția Judiciară pentru că reputația noastră este pusă în joc”.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here