Tudorel Toader anunță măsuri în scandalul DNA! Ministrul Justiției a hotărât soarta lui Kovesi

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, face, luni după-amiazp, primele precizări în legătură cu scandalul din jurul DNA. Aflat într-o vizită oficială în Japonia, Toader a declarat pentru Antena 3 că nu va sesiza Inspecția Judiciară pentru că “asta ar însemna o întârziere”.

Toader a mai precizat că poate prezenta oricând raportul DNA, subliniind faptul că vor exista și consecițe, fără însă a le preciza.

„Dacă va fi necesar, voi veni cât de repede se poate din Japonia. Așteptări din partea mea sunt sigur că sunt. Presiuni la adresa mea nu sunt. Nu voi sesiza Inspecția Judiciară. (…) În acest timp au ieșit multe la iveală. Dacă lucrurile așa stau, este foarte bine ca românii să cunoască adevărata față a modului în care uneori se face activitatea de urmărire penală, ca românii să cunoască modul în care se respectă sau nu ceea ce Constituția spune „prezumția de nevinovăție”. Nu voi sesiza Inspecția Judiciară. Am raportul privind activitatea DNA-ului în totalitate și-l pot prezenta oricând. (…) Voi reveni în țară și voi vedea care este varianta cea mai recomandată. Voi prezenta și voi concluziona. (…) N-are sens să mai așteptăm Inspecția Judiciară. Să ne spună ce? Să-mi confirme a „n”-a oară ceea ce în realitate știm? (…) Chiar dacă a trecut un timp, chiar dacă unii au spus că trebuia să iau o poziție mai rapidă, eu apreciez contribuția tuturor celor care din media sau din mediul privat (…) au contribuit la aflarea adevărului. (…) Raportul meu sigur ca propune o măsură”, a spus Toader.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here