Un fost deputat PSD susține că procurori ai DNA Ploiești l-au pus să falsifice probe

Vlad Cosma, fost deputat PSD, susține că procurorul Onea Lucian de la DNA Ploiești i-ar fi cerut să modifice documente, probe care ar fi fost folosite ulterior în dosarul lui Sebastian Ghiţă.

De precizat este că Vlad Cosma a fost condamnat în primă instanță, în noiembrie 2016, la cinci ani de închisoare cu executare, iar tatăl său, Mircea Cosma, a primit opt ani cu executare. Vlad Cosma mai este vizat și în alte dosare ale DNA, iar sora lui, Andreea Cosma este acum parlamentar PSD și, la rândul ei, trimisă în judecată.

”Eu am să prezint latura infracțională și grupul infracțional din care face parte. Mai fac parte Onea Lucian, celebrul procuror Mircea Negulescu (Portocală),polițiștii Mihai Iordache și Florea Gabriela. Scopul era să inventeze dosare în baza unor probe fabricate a unor importanți oameni politici și de afaceri pentru a obține notorietate, avansări în funcții și salarii mărite la sfârșit de an. În aceeași modalitate a fost promovat Mircea Negulescu de la Parchetul Curții de Apel Prahova la DNA Ploiești și Onea Lucian în cadrul Colegiului de Conducere al DNA București”, a spus Cosma, într-o înregistrare difuzată de Antena 3.

Acesta a afirmat că procurorii au făcut presiuni asupra lui pentru a fabrica probe.

”Conştient fiind că ne mai fabricaseră 4 dosare penale şi că sora mea creşte singură un copil de 5 ani, am acceptat propunerea de a mă întâlni cu procurorul Onea.

După ce Ponta a pierdut, au fabricat probe împotriva premierului şi a celor de lângă el. Aşa a ieşit dosarul Hidro. S-au inventat probe. Grupul infracţional de procurori de la DNA Ploieşti au fost abuzivi şi nelegali. Datorită relaţiilor de prietenie ale surorii mei cu el, Negulescu m-a invitat la masă. După ce a consumat 4 sticle de vin mi-a spus că ţine la sora mea. Mi-a spus că Onea vrea să îi facă dosar şi că vrea să-l aresteze pe Sebastian Ghiţă.

Am acceptat propunerea lui Negulescu să mă văd cu Onea Lucian. Au ameninţat voalat. Pe aceşti procurori nu îi poate opri nimeni. Onea Lucian mi-a spus şi cum îi va face pe Sebastian Ghiţă sau Victor Ponta şi că o arestează pe sora mea. I-am spus că accept orice doar să nu îmi aresteze sora. Trebuia să falsific probe şi să le plantez. Am început şi încercat să înregistrez şi pozez, să las urme”, a susținut Cosma, citat de EVZ.

Fostul deputat PSD a prezentat și câteva înregistrări în care susține că se aud vocile lui Negulescu, Marinescu și a lui. Din convorbiri ar reieși că Negulescu a fabricat probe în dosarul lui Sebastian Ghiță, iar acestea ar fi ajuns la Kovesi, care și-ar fi dat aprobarea.

”Procurorul Negulescu m-a chemat să-mi spună ulterior că am reuşit să o salvez pe sora mea, dar să am grijă la ce spune procurorul Onea. Probele au fost folosite împotriva lui Sebastian Ghiţă. Aşa au reuşit să introducă în dosar nişte probe false, prin care au reuşit să aresteze un deputat şi sp compromită un premier şi familia sa. În acelaşi mod a fost fabricat şi dosarul în care mă judec la ÎCCJ, fiind adus un stick cu probe false. La acest moment, stickul a dispărut, iar martorul mincinos a recunoscut în faţa judecătorilor”, a mai declarat Vlad Cosma în înregistrare.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here