Sorin Țîrcomnicu nu mai este liderul PNL Slatina. El a fost înlocuit cu Gabriel Buliteanu

Sorin Țîrcomnicu, ales anul trecut în funcția de președinte al PNL Slatina, și-a pierdut, miercuri seară, această calitate după ce Biroul Politic Municipal a fost dizolvat. În aceeași ședință, în locul lui Țîrcomnicu a fost numit Gabriel Buliteanu, cel care reprezenta oamenii de afaceri în tabăra liberală.

Informația a fost făcută publică pe pagina de Facebook a PNL Olt.

„În cadrul şedinței Biroului Politic Județean al Partidului Național Liberal-Filiala Olt s-a decis dizolvarea Biroului Politic Municipal Slatina şi numirea domnului Gabriel Buliteanu în funcția de preşedinte interimar al organizației Slatina a Partidului Național Liberal”, se arată în postarea de le Facebook.

Președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, a recurs la această măsură după ce Sorin Țîrcomnicu, căruia i-a cerut să demisioneze de voie bună, l-a refuzat. O discuție între cei doi pe acest subiect a avut loc în cursul zilei de luni.

Dizolvarea BPM a avut loc în contextul în care lidera PNL Slatina, Elena Ioțu, a părăsit partidul, alături de alte liberale, trecând la ALDE.

Potrivit unor surse liberale, Sorin Țîrcomnicu ar putea fi presat să renunțe și la calitatea de consilier local pentru ca în locul său să fie trimis Ionuț Comănescu, de altfel nelipsit de la ședințele consiliului local, în calitate de „cetățean”.

Sursele citate mai spun că pe făraș ar fi și președintele PNL Corabia, Ioana Gherghiță, pentru care s-ar căuta înlocuitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here