Așa ceva nu ar trebui să se întâmple niciodată/ Imaginile au fost surprinse în Slatina

Imaginile din acest material nu ar trebui să se întâmple niciodată pentru că ele sunt consecința unuo mari nenorociri. Ele au fost filmate, joi, la marginea Slatinei, unde, din fericire, a avut loc doar un exercițiu al pompierilor.

Pompierii Detașamentului Slatina au desfășurat, joi, 15 februarie, un exercițiu cu forțe în teren. Scenariul a presupus două situații tactice: izbucnirea unui incendiu la un operator economic din municipiul Slatina care produce anvelope, și intervenția pentru ridicarea unui proiectil descoperit de un cetățean pe timpul executării unor lucrări agricole.

Conform scenariului, la depozitul de anvelope al unei societăti comerciale (Pirelli – n.r.) izbucnește un incendiu puternic, iar două persoane sunt intoxicate cu fum.

La fața locului acționează două autospeciale de stingere de la Detașamentul Slatina, o autospecială de stingere a operatorului economic și personalul medical al societății.

Pentru asanarea proiectilului descoperit pe un teren arabil intervin pompierii din cadrul echipei pirotehnice, iar elementul de muniție este ridicat, transportat și depozitat în siguranță.

„Scopurile principale ale exercițiului au fost antrenarea forțelor de intervenție participante, verificarea cailor de acces și alocurilor de amplasare a tehnicii de intervenție”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Slatina, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here