Ce spune vicepremierul despre Drumul Expres Craiova-Slatina-Craiova/ Când încep lucrările

Lucrările la Drumul Expres Craiova-Slatina-Craiova vor începe fie toamna aceasta, fie, cel mai târziu, în primăvara anului viitor. Declarația îi aparține vicepremierului Paul Stănescu, care, vineri, a susținut o conferință de presă la Slatina.

Vicepremierul României a precizat că cea care a împiedicat demararea proiectului este Legea achizițiilor publice.

„Am avut o discuție cu domnul președinte al CNAIR și două dintre cele patru tronsoane au fost, știți bine, în achiziție publică. Deci lucrurile merg bine. Singurul lucru care ne-a frânat este legea achizițiilor publice, pentru că termenele s-au lungit enorm. Și aici discutăm și de DN6, tot ce înseamnă zona Caracal spre Alexandria: contestațiile au curs ani de zile, cred că peste patru ani. 

Convingerea mea este că, în privința Drumului Expres Craiova – Slatina – Pitești, suntem pe drumul cel bun. Eu cred că lucrările vor începe în această toamnă sau, cel mai târziu, să spun, în primăvara anului viitor”, a declarat Paul Stănescu.

Chiar dacă lucrările vor începe în primăvara lui 2019, Stănescu a anunțat că pe drumul de mare viteză care va face legătura între Craiova, Slatina și Pitești se va putea circula cel mai târziu în 2020.

„Convingerea mea este că în 2020 se va putea circula pe acest drum. Acesta este punctul meu de vedere și convingerea mea este că lucrurile vor merge normal”, a precizat vicepremierul României.

Suma alocată de Ministerul Transporturilor pentru proiectarea și execuția lucrărilor se ridică la peste 7,4 miliarde de lei.

Drumul expres a fost deja scos la licitație. Nu mai puţin de 20 de oferte au fost depuse pentru proiectarea și execuția primelor două tronsoane ale drumului, alte 15 firme bătându-se pentru proiectarea și execuția tronsoanelor 3 și 4.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here