Deputatul Florin Iordache, la Slatina: Penitenciarul de la Caracal se va construi/În ce stadiu se află proiectul

Prezent, vineri, la Slatina, unde a participat la lansarea unei noi investiții a TMK Artrom SA, deputatul Florin Iordache a declarat că proiectul privind construirea unui penitenciar la Caracal nu a fost abandonat și că pușcăria va fi construită.

„Se vor construi două penitenciare, unul la Berceni, în județul Prahova, și celălalt la Caracal, cu o posibilitate de cazare de 1000 de deținuți, și unul și altul, cu un termen de execuție de trei ani. Din ce știu eu, la nivelul Ministerului Justiției se lucrează la studiile de fezabilitate. Ele ocupă o suprafață de 23.000 de hectare. Procedura este începută de acum un an de zile”, a declarat, într-o conferință de presă, Florin Iordache.

Primăria Caracal a cedat Ministerului Justiţiei, în urmă cu peste 13 ani, un teren de 23 de hectare pe care Direcţia Generală a Penitenciarelor din România urma să demareze construirea unei închisori. De atunci, au existat doar discuții pe marginea acestui proiect.

În 2015, după ce primăria a cerut terenul înapoi, Guvernul a decis suplimentarea bugetului Ministerului Justiţiei cu două milioane de lei, o parte din aceşti bani urmând să fie folosită pentru construirea a două noi penitenciare, unul dintre ele fiind la Caracal.

Până anul trecut, discuția pe această temă nu a mai fost reluată. În ianuarie 2017, Florin Iordache, atunci ministru al Justiției, a spus că ideea nu a fost abandonată.

În septembrie anul trecut, senatorul Siminica Mirea i-a reamintit actualului ministru al Justiției, Tudorel Toader, că supraaglomerarea din sistemul penitenciar românesc este o realitate acceptată atât la nivel național, cât și la nivel european. Subiectul adus de parlamentarul liberal nu a fost unul întâmplător, ci un bun pretext pentru a-l întreba pe ministrul Toader în ce stadiu se află proiectul penitenciarului care urmează să fie construit în municipiul Caracal.

Terenul în discuţie se află de-a lungul drumului naţional 54 Caracal – Corabia, zonă în care autorităţile caracalene vor să construiască un parc industrial pentru atragerea investitorilor din ţară şi străinătate.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here