BOMBĂ: Iohannis a spus că va aproba revocarea lui Kovesi/Iată în ce condiții

La finalul unui eveniment la care a participat, premierul Viorica Dăncilă a ţinut să precizeze în faţa jurnaliştilor că rolul chemării în ţară a ministrului Justiţiei a fost ca acesta să fie informat privind scandalul mediatic în care este implicat DNA, dar că nu i-a cerut nimic lui Tudorel Toader şi că nu se implică în activitatea acestuia.

„Ministrul Justiţiei a venit în ţară şi a vazut ce a apărut în spaţiul public. Să facă ceea ce trebuie să facă un ministru al Justiţiei”, a afirmat premierul Viorica Dăncilă.

În ceea ce priveşte întâlnirea avută cu preşedintele Klaus Iohannis, premierul a afirmat că discuţia nu s-a centrat pe justiţie, iar ea nu avea de ce să îi facă nicio solicitare preşedintelui privind revocarea şefei DNA.

„Domnul preşedinte a ieşit singur şi a spus că dacă vor exista motive temeinice va face revocarea. Nu puteam eu să îi cer acest lucru”, a precizat Viorica Dăncilă.

Ministrul Justiţiei s-a întors joi, de urgenţă, dintr-o vizită pe care o efectua în Japonia ca urmare a izbucnirii scandalului cu înregistrări de la DNA Prahova. Acesta a anunţat că săptămâna aceasta, joi în plenul Parlamentului, va prezenta un raport şi va anunţat decizia sa privind procurorii-şefi.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here