Amenzi de peste 45.000 de lei aplicate de polițiștii locali din Slatina în doar o săptămână

Poliţiştii locali din Slatina au derulat, săptămâna trecută, mai multe acţiuni pe stradă în timpul cărora au aplicat 155 de sancțiuni contravenționale, majoritatea pentru nereguli în traficul rutier. Valoarea amenzilor a depășit 45.000 de lei.

Acţiunile au avut loc în perioada 12 – 18 februarie. Din totalul sancțiunilor aplicate, 122 au fost în domeniul traficului rutier. 83 de sancțiuni au fost aplicate pentru opriri neregulamentare, 10 pentru staționare neregulamentară, 15 sancțiuni – pentru acces interzis, nouă amenzi au fost aplicate pietonilor care s-au angajat în traversarea prin loc nepermis, iar alte cinci pentru încălcari ale normelor legale privind circulația vehiculelor cu masă autorizată de peste 3,5 tone pe drumurile din municipiul Slatina, respectiv pentru lipsa autorizației speciale de transport.

La capitolul ordine și liniște publică a fost aplicată o sancțiunie pentru lăsare în libertate și fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri, o persoană a fost amendată pentru provocare și participare la scandal, alte opt persoane primind sancțiuni pentru consum de băuturi alcoolice în locuri publice.

„Și în baza prevederilor HCL nr.490/2014 au fost aplicate un număr de 23 sancțiuni contravenționale, respectiv: o sancțiune contravențională aplicată pentru defrișare de arbori, arbuști de pe domeniul public; cinci sancțiuni aplicate pentru parcare pe trotuare amenajate; patru sancțiuni aplicate pentru blocarea căilor de acces la proprietăţi sau la locul de parcare; o sancțiune aplicată pentru degradarea clădirilor publice; opt sancțiuni aplicate pentru exercitarea activității de comerț fără achitarea taxelor aferente și alte sancțiuni aplicate pentru oprirea în alveolele special create pentru mijloacele de transport în comun”, a enumerat șeful Poliției Locale Slatina, Adrian Pop.

Cuantumul amenzilor aplicate a fost de 45.380 de lei.

•••

În această săptămână, polițiștii locali vor acționa, cu precădere, pe b-dul A.I.Cuza, str.Crișan și str.Artileriei, având ca obiectiv depistarea conducătorilor auto care nu respectă marcajele și indicatoarele rutiere în ceea ce privește oprirea, staționarea și parcarea autovehiculelor.

Tot în această săptămână, polițiștii locali vor acționa pentru asigurarea măsurilor de ordine și prevenirea oricăror evenimente ce ar putea perturba buna desfășurare a meciului de handbal feminin, din data de 22.02.2018, dintre echipele CSM Slatina și CSM Craiova din Liga Națională – ediția 2017- 2018.

Meciul de handbal se va desfășura începând cu ora 16.00, în incinta sălii de sport a Liceului cu Program Sportiv din Slatina.

1 COMENTARIU

  1. Este un abuz ordinar !!! Primaria Slatina ar trebui sa lateasca strazile principale si sa dea posibilitatea oamenilor sa parcheze , se pot face parcari cu plata dar sa ai posibilitatea sa opresti la o farmacie fara a te mai plimba cu masina prin spatele blocurilor sperand la un loc de parcare .Dar cine , Mot e preocupat de tunele fara sens si viziunea acestui copil de bani gata este doar in ,,SANCTIONAREA SOFERILOR ,CHIPURILE ,INDISCIPLINATI FARA A LE OFERI O ALTERNATIVA ,, .La cum gandeste acest copilas , elev al hotilor , nu ma mira nimic . Acesti politisti locali ,, FARA SCOALA ,, sunt extrem de agresivi , ei si-au atribuit o meserie nemeritata amendand locuitorii acestui oras dupa bunul plac , pentru alte fapte cetatenesti nu sunt capabili !!! Va astept pe pagina de Facebook si haideti sa punem capat acestor sarlatani ai Primariei Jepcare Slatina !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here