Polițiștii au recuperat o sumă uriașă de bani în urma unor percheziții

În urma activităților procedurale efectuate de polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din cadrul Poliției Capitalei, au fost recuperați peste 94.000.000 de lei. Banii reprezentau valoarea unui prejudiciu estimat de Agenția Națională de Administrare Fiscală constând în debite datorate și neachitate bugetului de stat de o societate comercială.   

La data de 19 februarie a.c., Reprezentanții unei firme, parte într-o cauză în care polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Capitalei efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, au achitat peste 94.000.000 de lei, bani datorați bugetului de stat.

„În fapt, la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București se află în instrumentare un dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul București ce are ca obiect o plângere penală formulată de Administrația Finanțelor Publice București împotriva unei societăți comerciale căreia îi estimaseră datorii către bugetul de stat în valoare de peste 94.000.000 de lei”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Începând cu jumătatea lunii ianuarie a acestui an polițiștii au efectuat mai multe activități procedurale în cauză, respectiv audieri de persoane, ridicare de documente, analize de extrase de cont și documente de evidență contabilă. Activitățile de specialitate au fost realizate împreună cu reprezentanți ai Administrației Finanțelor Publice.

În urma acestor activități au rezultat indicii că, în septembrie 2017, reprezentanții firmei ce avea ca obiect de activitate comerțul de produse alcoolice supuse regimului accizelor ar fi înstrăinat mai multe mărfuri, în valoare de peste 65.000.000 de lei, care erau puse sub sechestru pentru recuperarea debitelor datorate bugetului de stat.

Cele 94.000.000 de lei reprezentau atât valoarea debitelor, cât și a dobânzilor și penalităților, respectiv TVA, accize pentru alcool etilic și contribuția pentru finanțarea unor cheltuieli de sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here