Pentru că aleșii nu au votat, săptămâna trecută, bugetul orașului, acuzând că proiecția bugetară ascunde intersele unui grup restrâns de oameni, primarul din Balș, Mădălin Teodosescu, și-a vărsat nervii pe funcționarii primăriei, ordonând întreruperea căldurii. Mai mult, primarul le-ar fi cerut subordonaților să nici nu mai vină la serviciu pentru că, oricum, nu vor mai fi plătiți, întrucât bugetul nu a fost votat.
Președintele PSD Balș, Cătălin Rotea, susține că asemenea măsuri nu își au rostul, pentru că, în condițiile date, primăria poate funcționa, fără probleme, potrivit legii, până la sfârșitul lunii martie.
„Din informaţiile pe care le dețin de la consilierii locali şi de la funcționari din primărie, domnul primar a ordonat, astăzi, de la distanță – pentru că am înțeles că este plecat la București, la vreo masă cu Asociația Orașelor – să se oprească centrala termică, să nu se mai folosească nici curent, iar oamenii, dacă nu vor să mai lucreze în asemenea condiții, să nu mai vină la servici pentru că, oricum, nu vor fi plătiţi.
În Legea Bugetului este menţionat, destul de clar, că, atunci când bugetul nu este aprobat, se funcţionează cu 1/12 din bugetul anului precedent, iar în situaţiile în care, în 45 de zile, de la publicarea în Monitorul Oficial a bugetului de stat, din cauza consiliului local, nu se votează bugetul, se blochează la Finanţe cotele alocate, iar primăria funcţionează cu venituri proprii. Iar din veniturile proprii ale Primăriei Balş, de circa 4,3 milioane lei, mai mult de 3,5 milioane lei, conform estimării execuţiei anilor precedenţi, sunt deja încasaţi. Prin urmare, dacă, prin absurd, nici mâine nu s-ar vota bugetul, primăria poate funcţiona până la finalul lunii martie”, a declarat Cătălin Rotea.
Președintele PSD Balș mai spune că proiectul de buget pe anul în curs, supus dezbaterii și aprobării în ședința consiliului local de săptămâna trecută, nu a fost votat de aleși din cauză că ascunde interese ale unor grupuri restrânse de oameni, interese că răzbat din multele încredințări directe de lucrări și servicii prevăzute în proiecția bugetară.
„Noi nu ne dorim un blocaj al primăriei şi al administraţiei oraşului Balş, dar nu putem să votăm un buget care este o bătaie de joc la adresa bălşenilor. Vorbim de un număr foarte mare al unor încredinţări directe, cu acelaşi obiect de activitate, repetate, în valori cumulate de mai mult de un milion de lei – lucrări de reparaţii la niște gărduleţe, iluminat public, spaţii verzi şi fântâni arteziene, care se repetă la fiecare două-trei luni, pe aceleaşi valori. În al doilea rând, este un buget foarte auster, în care mai mult de 50% reprezintă cheltuielile cu personalul, o listă de investiţii de 27 de obiective, din care 25 sunt sub pragul încredinţărilor directe şi o valoare totală de circa 4,2 milioane de lei, cheltuieli de funcţionare, reprezentând alte cheltuieli cu întreţinerea şi exploatarea, aspecte care permit tot încredinţări directe, dar care nici măcar nu mai apar pe listele de investiţii. Consilierii PSD au prezentat, în acea ședință, un material și s-a format o nouă majoritate, consilierii PMP refuzând să voteze bugetul, ca şi un consilier PNL. S-a convocat o nouă şedinţă extraordinară pentru a doua zi la care eu le-am solicitat consilierilor locali PSD să nu ia parte pentru că nu se modificase nimic în proiectul de buget. Nu putem să ne ducem zilnic să ne plimbăm pe acolo şi să ne prefacem că suntem în slujba oamenilor”, a mai spus Cătălin Rotea.
Mâine, 22 februarie, a fost convocată o nouă ședință, dar consilierii PSD și PMP spun că nu vor vota bugetul decât în condițiile adoptării unor amendamente.
Oameni bolnavi care se cred stapani , daca acasa nu este stapan vrea la primarie sa fie , dar cel mai bine sa fie evaluat psihologic