Viorica Dăncilă a spus la Bruxelles cum și când se va lepăda de Vâlcov

Premierul Viorica Dăncilă a avut o întâlnire cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, iar la final au ieșit într-o conferință de presă comună, la care a participat și comisarul european, Corina Crețu. Întrebată de un jurnalist despre păstrarea consilierului primului ministru în Guvern, Darius Vâlcov, în ciuda faptului că acesta a fost condamnat, în primă instanță, la 8 ani de închisoare cu executare, Dăncilă a dat amănunte despre contextul în care atitudinea sa față de respectivul consilier s-ar putea schimba radical.

La întrebarea pusă de jurnalist, Viorica Dăncilă a dat același răspuns la Bruxelles, ca și în țară.

„Este consilier al primului ministru, este adevărat, dar din ce știu eu domnul Vâlcov nu a fost condamnat definitiv. Am vorbit mai devreme despre Directiva europeană privitoare la prezumția de nevinovăție, iar eu nu fac decât să respect această Directivă. În situația în care domnul Vâlcov ar fi condamnat definitiv, cu totul alta va fi atitudinea mea”, a spus Viorica Dăncilă, potrivit româniatv.net.

Când a venit rândul lui Juncker să răspundă la aceeași întrebare, oficialul a dat o replică scurtă: „Persoana la care vă referiți nu este consilierul meu!”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here