Bugetul Balșului, aprobat. Cătălin Rotea: O expresie normală a respectului față de bălșeni

După ce, săptămâna trecută, proiectul de buget al orașului Balș nu a putut fi adoptat, majoritatea creată ad-hoc motivându-și refuzul prin faptul că bugetul ascunde interese ale unui grup retrâns de oameni, joi seară, într-o nouă ședință convocată, bugetul a trecut, „ca expresie a respectului față de bălșeni”, potrivit președintelui organizației locale a PSD, Cătălin Rotean.

Potrivit surselor OLT-ALERT, bugetul a fost votat cu 15 voturi pro, împotriva proiectul manifestându-se patru consilieri.

Contactat pentru o declarație pe acest subiect, președintele PSD Balș, Cătălin Rotea, a declarat: „Apobarea bugetului în ședința de astăzi reprezintă o expresie normală a respectului față de bălșeni”.

Proiecția a trecut cu amendamentele PSD și PMP, care săptămâna trecută au refuzat să voteze bugetul prezentat de executiv, invocând că documentul ascundea interese ale unui grup restrâns de oameni.

„Noi nu ne dorim un blocaj al primăriei şi al administraţiei oraşului Balş, dar nu putem să votăm un buget care este o bătaie de joc la adresa bălşenilor. Vorbim de un număr foarte mare al unor încredinţări directe, cu acelaşi obiect de activitate, repetate, în valori cumulate de mai mult de un milion de lei – lucrări de reparaţii la niște gărduleţe, iluminat public, spaţii verzi şi fântâni arteziene, care se repetă la fiecare două-trei luni, pe aceleaşi valori. În al doilea rând, era un buget foarte auster, în care mai mult de 50% reprezenta cheltuielile cu personalul, o listă de investiţii de 27 de obiective, din care 25 sunt sub pragul încredinţărilor directe şi o valoare totală de circa 4,2 milioane de lei, cheltuieli de funcţionare, reprezentând alte cheltuieli cu întreţinerea şi exploatarea, aspecte care permit tot încredinţări directe, dar care nici măcar nu mai apar pe listele de investiţii. Consilierii PSD au prezentat, în acea ședință, un material și s-a format o nouă majoritate, consilierii PMP refuzând să voteze bugetul, ca şi un consilier PNL”, declara liderul PSD Balș.

Acesta reliefa că bugetul va fi votat în condițiile în care amendamentele PSD-PMP vor fi, și ele, adoptate, ceea ce s-a și întâmplat joi.

Reamintim că, pentru că aleșii nu au votat, săptămâna trecută, bugetul orașului, acuzând că proiecția bugetară ascunde intersele unui grup restrâns de oameni, primarul din Balș, Mădălin Teodosescu, gafând, și-a vărsat nervii pe funcționarii primăriei, ordonând întreruperea căldurii. Mai mult, primarul le-ar fi cerut subordonaților să nici nu mai vină la serviciu pentru că, oricum, nu vor mai fi plătiți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here