Președintele României, REACȚIE la raportul prezentat de ministrul Justiției pe tema revocării șefei DNA: O prezentare lipsită de claritate

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut o reacție rapidă la raportul prezentat de ministrul Justiției, Tudorel Toader, pe activitatea Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și la anunțul că va declanșa procedura de revocare din funcția a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Într-un scurt comunicat postat pe site-ul Instituției Prezidențiale, Klaus Iohannis a evidențiat că prezentarea ministrului Justiției a fost una lipsită de claritate, manifestându-și totodată susținerea pentru conducerea DNA.

„Astăzi, am avut parte de o prezentare lipsită de claritate a raportului privind activitatea conducerii DNA, făcută de ministrul Justiției. Mi-am exprimat în repetate rânduri opinia că Direcția Națională Anticorupție și conducerea DNA fac o treabă foarte bună, poziție pe care o mențin. Administrația Prezidențială va face o analiză aprofundată a documentului prezentat. Voi uza de toate prerogativele mele constituționale pentru asigurarea funcționării unei justiții independente și pentru consolidarea statului de drept”, se arată în comunicatul președintelui României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here