Gabriel Buliteanu, primele declarații oficiale ca lider al PNL Slatina : Voi fi un președinte altfel decât predecesorii mei/VIDEO

Noul președinte, interimar, al PNL Slatina, Gabriel Buliteanu, a făcut, joi, primele declarații oficiale în această calitate, în cadrul unei conferințe de presă în care a ieșit alături de președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu. El a enumerat primele obiective pe care și le asumă în calitate de lider și primele obective ale noii lui echipe în conducerea organizației.

Noul lider al liberalilor slătineni a declarat că va fi un altfel de președinte decât cei care au deținut această funcție înaintea sa și că, o dată reconstruită, PNL Slatina va avea la bază principii, transparență și libertatea de exprimare.

„Sunt animat de cele mai bune intenții pentru a face ca această organizație să renască, să-și propună obiective înalte și să le atingă, să devină o forță redutabilă în bătăliile pe care le va duce cu adversarii politici. Voi fi un președinte altfel decât predecesorii mei. Nu sunt omul nimănui, nu reprezint nici o grupare, reprezint niște principii în care eu cred și sper că ele se identifică cu cele ale adevăraților liberali. Prin ceea ce gândesc, simt și fac, mă identific cu doctrina liberală, motiv pentru care PNL a fost singurul partid în care am intrat și am activat. Am refuzat să fiu oportunist și traseist. Nu am făcut niciodată afaceri cu statul și nici nu intenționez să fac. 

O dată cu numirea mea în funcția de președinte interimar, reconstrucția acestei organizații a început prin formarea unui nou birou politic.

Orice construcție politică sănătoasă trebuie să aibă la bază principiile, transparența și libertatea de exprimare”, a declarat Gabriel Buliteanu.

Totodată, noul lider promite că în promovarea în cadrul organizației va avea la bază doar meritocrația. De asemenea, va acționa spre deschiderea partidului spre oameni, „fără teama că într-o bună zi altcineva, mai bun decât noi, ne va lua locul”.

„Un alt obiectiv extrem de important, dacă nu cel mai important, al echipei mele este meritocrația. Aceste aspecte sunt esențiale pentru ca oamenii să capete încredere și să vină cât mai mulți lângă noi. Partidul trebuie să se deschidă către toți oamenii, fără teama că într-o bună zi altcineva, mai bun decât noi, ne va lua locul. 

Alte obiective pe care echipa pe care o voi conduce sunt următoarele: o relație sinceră și deschisă cu presa, monitorizarea consiliului local, refacerea structurilor departamentale cu oameni capabili și responsabili.

Un alt obiectiv important este relația directă cu cetățenii”, a mai spus Gabriel Buliteanu, neuitând să le mulțumească „tuturor celor care au contribuit ca eu să astăzi sa ajung președinte interimar al acestei organizații”.

Prezent la întâlnirea cu presa, președintele PNL Olt a declarat că dizolvarea Biroului Municipal al PNL Slatina și alegerea unui nou președinte, interimar, a fost luată după discuțiile președinții organizațiilor și cu mai mulți membri simpli ai partidului, care au invocat că organizația din municipiul-reședință de județ nu este vizibilă și că „nu este ceea ce ar trebui să fie”. El l-a descris pe noul lider al PNL Slatina ca fiind o persoană corectă și onestă, cu spirit întreprinzător.

„După numirea mea ca președinte interimar am efectuat foarte multe deplasări în județ, am vorbit cu membri ai partidului nostru, cu președinți ai organizațiilor și una dintre cele mai frecvent ridicată problemă în aceste discuții a fost Organizația Municipală Slatina și faptul că nu suntem vizibili, că principala organizație a filialei județene nu face ceea ce trebuie. Și din discuțiile cu presa a reieșit același lucru: faptul că Organizația Municipală Slatina nu este ceea ce ar trebui să fie. Drept urmare, în urma analizei activității organizației de la constituire până în prezent, urmare a discuțiilor cu președinții organizațiilor locale și cu membrii PNL cu care am intrat în contact și cu presa, am lua decizia de a dizolva BMS și a numi un nou președinte interimar. Acest lucru l-am supus aprobării în Biroul Politic Județean, și am ajuns astăzi în postura de a avea un președinte interimar în persoana domnului Gabriel Buliteanu, un membru vechi al partidului nostru, o persoană corectă, onestă, un om de afaceri, un întreprinzător, pentru că noi asta împărtășim în cadrul Partidului Național Liberal și propovăduim, spiritul întreprinzător al individului, încurajând munca”, a declarat Liviu Voiculescu.

Despre deschiderea partidului către noi oameni care să intre în rândurile liberalilor a vorbit și președintele PNL Olt.

„PNL Olt va avea o politică a ușilor deschise, pentru că în județul nostru sunt foarrte multe persoane cu gândire de dreapta, foarte multe persoane influente și de bază în comunitățile de unde provin, și aceste persoane trebuie să vină alături de noi”, a reliefat Liviu Voiculescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here