Cămătărie, șantaj, amenițări și alte acte de violență/ Cămătarii au fost luați pe sus de mascați și reținuți

Polițiștii din Ilfov au reținut 7 persoane bănuite de camătă și șantaj. În urma perchezițiilor, din locuințele celor în cauză au fost ridicați 32.000 de euro și 7.000 de lire sterline.

La data de 22 februarie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au efectuat 9 percheziții domiciliare, la persoane bănuite de camătă și șantaj.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente, înscrisuri și au fost indisponibilizați în vederea confiscării 32.000 de euro și 7.000 de lire sterline.

Din cercetări a reieșit că, din anul 2017 până în prezent, cei în cauză, cu vârste cuprinse între 30 și 57 de ani, ar fi împrumutat bani cu camătă mai multor persoane din Buftea, iar pentru recuperarea sumelor datorate ar fi apelat la șantaj, amenițări și alte acte de violență.

Persoanele în cauză  ar fi acționat separat, racolând clienții din săli de jocuri de noroc.

7 persoane au fost reținute de polițiști pentru 24 de ore, dintre care 6 urmează a fi propuse Judecătoriei Buftea, pentru dispunerea arestării preventive, iar față de o persoană, Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea a dispus măsura controlului judiciar.

Polițiștii continuă cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de camătă, șantaj, tâlhărie și favorizarea infractorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here